Archiefbeeld Jack Ma
Volledig scherm
Archiefbeeld Jack Ma © Getty Images

Peking verbiedt nieuwe inschrijvingen academie Jack Ma

De Chinese autoriteiten willen de invloed van techmiljardair Jack Ma, mede-oprichter van onder andere techconcern Alibaba, verder beperken. Peking zou een door Ma opgerichte elite-universiteit hebben gedwongen nieuwe inschrijvingen stop te zetten. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

3 reacties

 • Victor Eric Swysen

  2 maanden geleden
  Als het niet in eu gemaakt is niet kopen. Ook de kledingindustrie, maken in china, 200% importtax. ... ze zullen het wel leren, en koop een war je nodig hebt, 1 ding goede kwaliteit in plaats van 10 prullen uit de chicken ak
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 maanden geleden
  Ja en al die rommel die China maakt, kan heel eenvoudig in Roemenië en Bulgarije gemaakt worden. De lonen zijn er ook laag. Dat geeft die mensen werk, is goed voor de europese economie en het duurt niet zo lang voor de produkten in andere europese landen zijn. Nog een voordeel : minder ecologische vervuiling.
 • Herbert Verbeeck

  2 maanden geleden
  Prachtig toch China? Eerst alles namaken, dan beetje veel wereldmacht willen worden en met know how vanuit het verafschuwde westen. En wij met zijn allen maar kopen, hoe goedkoper hoe liever nietwaar?