De grens tussen Ierland en Noord-Ierland is vandaag in de praktijk opgeheven. Dat kan bij de brexit veranderen.
Volledig scherm
De grens tussen Ierland en Noord-Ierland is vandaag in de praktijk opgeheven. Dat kan bij de brexit veranderen. © AFP

Peiling: 51 procent Noord-Ieren wil aansluiten bij Ierland, vooral jongeren voorstander van hereniging

Nipt meer dan de helft van de Noord-Ieren wil bij de republiek Ierland horen en niet langer onderdeel zijn van het Verenigd Koninkrijk. Dat stelt opiniepeiler Lord Ashcroft Polls, bericht The Belfast Telegraph. Vooral jongeren zijn voor de hereniging van het eiland.

  1. Ex-president Barack Obama vernietigend voor opvolger Trump in eerste grote campagnespeech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

    Ex-president Barack Obama vernieti­gend voor opvolger Trump in eerste grote campagne­speech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

    De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zijn landgenoten in een toespraak voor een Democratische verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania opgeroepen om zoveel mogelijk vroegtijdig te gaan stemmen. Hij prees zijn voormalige vicepresident Joe Biden aan als iemand die opkomt voor de werkende Amerikanen en haalde hard uit naar zittend president Donald Trump, die volgens Obama niet bereid is om zich in te spannen voor het presidentiële ambt.