Na het incident lag er een fiets midden op straat, vermoedelijk was deze van het slachtoffer.
Volledig scherm
Na het incident lag er een fiets midden op straat, vermoedelijk was deze van het slachtoffer. © ANP

'Pedojacht' leidde tot fatale mishandeling Nederlander (73)

NEderlandDe fatale mishandeling van een zeventiger in de Nederlandse stad Arnhem vorige maand is het gevolg van een uit de hand gelopen ‘pedojacht’. Dat bevestigt advocaat Jamil Roethof aan onze collega's van De Gelderlander. Roethof staat een 15-jarige verdachte in de zaak bij. Hij verschijnt vandaag samen met drie andere verdachte tieners voor de onderzoeksrechter.

4 reacties

 • Patrik De Weirdt

  1 jaar geleden
  Het is gemakkelijk om te beweren dat het slachtoffer een pedofiel was; hij kan zich immers niet meer verdedigen. De daders beweren verder dat "het uit de hand" gelopen is. Licht uitgedrukt. Het slachtoffers is namelijk overleden.
 • frans vereken

  1 jaar geleden
  'Pedojacht' is enkel een vrijgeleide om mensen te terroriseren. Om ze te belagen of om ze af te persen en niet om politieagent te spelen.
 • Patrick Gielen

  1 jaar geleden
  Doet me denken aan een gelijkaardige zaak in Nederland vorig jaar waar een doofstomme man dodelijk werd mishandeld omdat men dacht dat hij een pedofiel was. De rechter sprak de betrokkenen vrij omdat ze het zo niet hadden bedoeld.  
 • vanfleteren diederik

  1 jaar geleden
  Volgens mij is er wel sprake van een vooropgezette plan om hem te molesteren.
 1. Vandenbroucke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevaccineerd worden”
  Play

  Vandenbrou­c­ke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevacci­neerd worden”

  Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, wordt de inenting van kinderen van vijf tot elf jaar tegen het coronavirus in januari ingepland in de vaccinatiecampagne. Dat zei hij vanmiddag aan ‘Villa Politica’. Voor een formele beslissing is het echter nog wachten op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-ethiek. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) zette eerder al het licht op groen.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.