De politicus Robert Schuman is op weg naar zaligverklaring door de katholieke kerk.
Volledig scherm
De politicus Robert Schuman is op weg naar zaligverklaring door de katholieke kerk. © AP

Paus wil EU-pionier Robert Schuman zalig verklaren

BuitenlandDe politicus Robert Schuman, bekend als een van de grondleggers van de Europese integratie, is op weg naar zaligverklaring door de katholieke kerk. Paus Franciscus heeft een lijst van personen goedgekeurd met daarop de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, die in 1963 is overleden. Het Vaticaan heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

8 reacties

 • leo hoes

  1 maand geleden
  Al een geluk dat ‘heilig’ niet bestaat, dat is iets dat de vroegere tirannen van het geloof uitgevonden hebben om de goedgelovige bevolking mak te houden. Al die pausen, bisschoppen, kardinalen, pastoors zijn gewoon mensen die hogere psychologische studies gedaan hebben en perfect weten hoe ze de mensen moeten bespelen voor hun eigen gewin.
 • Viviane Vogels

  1 maand geleden
  De hoeksteen van de Europese Unie. Zalig verklaard? Ik ga direct een heigenbeeld maken in plaaster hoor! Daar houdt de Kerk zich mee bezig...teleurstellend en jammer.
 • swenti Bolt

  1 maand geleden
  Ze vinden geen kandidaten meer dus nemen ze politieker,vraag mij af of ze een mirakel van een politieker gaan vinden?
 • Eric Servaes

  1 maand geleden
  Zou hij daar zelf gelukkig mee geweest zijn met de kennis dat hij ooit zalig verklaard zou worden ??
 • Marc Devuldere

  1 maand geleden
  Wanneer gaan ze daar eens me ophouden er zijn zoveel mensen die evenveel verdienste hebben dan Schumann maar dan op een andere wijze.