Paus Franciscus.
Volledig scherm
Paus Franciscus. © REUTERS

Paus: slachtoffers van misbruik zijn belangrijker dan reputatie van de kerk

Paus Franciscus heeft gelovigen zondag opgeroepen zich bij de aanpak van misbruikschandalen niet te laten beïnvloeden door zorgen over de reputatie van de katholieke kerk, maar om juist het welzijn van misbruikslachtoffers centraal te stellen.

13 reacties

 • Nico Herbots

  1 maand geleden
  Ja, behalve als ze zwanger zijn na hun verkrachting, dan moeten ze het maar zien te rooien in hun eentje met het kind van hun verkrachter. Doek alle religies, de wereld zal er snel veel mooier uitzien. Weg met die bende hypocrieten, je hebt echt geen gefantaseerde god nodig om een goed mens te zijn.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Maar heeft zelf wel personen beschermd die kinderen misbruikten.
 • Marc Devuldere

  1 maand geleden
  Dat hij eens begint met de misbruikers uit de kerk te zetten.
 • Jan De Greef

  1 maand geleden
  Daarom dat er zo weinig vervolgingen en veroordelingen door het gerecht zijn. De schijnheiligheid en arrogantie van het Vaticaan is grenzeloos. En niet alleen op het vlak van kindermisbruik.
 • Alain Catry

  1 maand geleden
  Wie gelooft dat nog ? Een lachertje.
 1. Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienstleraar, die ondanks veroordeling diaken werd: “Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien”

  Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienst­le­raar, die ondanks veroorde­ling diaken werd: “Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien”

  In 2020 zijn bij de opvangpunten van de katholieke Kerk 59 meldingen van seksueel misbruik gedaan. Vaak gaat het om verjaarde feiten. Dat blijkt uit een jaarverslag dat maandag via de website Kerknet is gepubliceerd. De broer van een slachtoffer van seksueel misbruik getuigt maandag bij VTM NIEUWS. Volgens hem bewijst het nieuwe rapport dat de kerk weinig lessen heeft getrokken uit het verleden.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.