Paus Franciscus tijdens de traditionele Kerstboodschap op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad
Volledig scherm
Paus Franciscus tijdens de traditionele Kerstboodschap op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad © AP

Paus roept op tot "dialoog", tegenover neiging om "op zichzelf terug te plooien"

Paus Franciscus heeft zaterdag bij zijn traditionele Kerstboodschap vanop een uitgeregend Sint-Pietersplein in Vaticaanstad opgeroepen tot "dialoog", tegenover de neiging om "op zichzelf terug te plooien". De 85-jarige kerkvorst stond traditioneel ook stil bij de grote conflicten in de wereld. "Ze lijken nooit te eindigen, en we zien ze nog nauwelijks".

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. KIJK. Overlever schietpartij neemt plots het woord na persconferentie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  KIJK. Overlever schietpar­tij neemt plots het woord na persconfe­ren­tie in Nashville: "Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

  Een boze omstander heeft vlak na een persbriefing van de politie over de tragedie in een school in Nashville woedend het woord opgeëist voor de nog draaiende camera’s. “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”, vroeg de vrouw geëmotioneerd. “Hoe kan dit nog steeds gebeuren!?” De Amerikaanse overleefde zelf vorig jaar een schietpartij en is het grondig beu.