Paus Franciscus preekt in het Atomic Bomb Hypocenter Park in Nagasaki.
Volledig scherm
Paus Franciscus preekt in het Atomic Bomb Hypocenter Park in Nagasaki. © EPA

Paus roept in Japan op tot kernwapenvrije wereld

Paus Franciscus heeft vandaag in de Japanse stad Nagasaki, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een zware nucleaire aanval plaatsvond, opgeroepen om een einde te maken aan kernwapens.

7 reacties

 • Peter Hegge

  3 jaar geleden
  Door een paar keer de knuppel in het Vaticaans hok te werpen is heel die fabriek ontploft. Een knuppel volstaat dus. In het ooit zo gelovige Europa is niets meer nodig om te bekeren. Alles is er nu. Welkom in het nieuwe tijdperk de eerste duizend jaar of meer.
 • Jean West

  3 jaar geleden
  Marc Sierens Heel juist maar dat zal hij zeker niet doen.
 • michel van dam

  3 jaar geleden
  ja dat moet je juist in Japan verkondigen, die hebben zo,n bom op hun donder gehad!
 • Filip Vanlaeken

  3 jaar geleden
  Geen slecht begin. Een 'oorlog-vrije' wereld ware ambitieuzer. Een soort eereldwijde NATO : wie een ander land binnenvalt krijgt het met iedereen aan de stok. Wie hiertegen is zijn je typische machtswellustelingen : Putin, Erdogan, Kim Jong Un. Die moeten we dan nu al maar isoleren.
 • Filiep Lapeire

  3 jaar geleden
  Kernwapens zijn de beste uitvinding die er is!!! Ze voorkomen dat er oorlog wordt gevoerd in de landen die deze wapens bezitten!!! Niemand zal ze ooit gebruiken en de enige reden is dat alles vernietigd word en dat ook diegenen die de oorzaak zijn van de oorlog het zelf niet kunnen overleven.