Paus raakt geëmotioneerd bij gebed voor Oekraïne: “Ik moet u opnieuw de smeekbeden brengen van dat gemartelde land”

Paus Franciscus is donderdag in huilen uitgebarsten toen hij tijdens een gebed in Rome sprak over het lijden van de Oekraïense bevolking. Daarvoor begon zijn stem al te trillen en stopte hij zo’n dertig seconden met praten, omdat dat niet meer ging. Toen hij zijn gebed hervatte, brak zijn stem en kwamen de tranen.

 1. Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  De Russische president Vladimir Poetin en Maria Lvova-Belova, de kinderrechtencommissaris van Rusland, staan sinds vorige week op de radar van het Internationaal Strafhof (ICC). Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden door duizenden Oekraïense kinderen – Oekraïne beweert meer dan 16.000 – te ontvoeren, maar Moskou ontkent de aantijgingen. Daarom zal Rusland begin volgende maand de “werkelijke situatie” uit de doeken doen tijdens een informele bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad. Wat is er aan de hand? Heeft Rusland daadwerkelijk duizenden kinderen gedeporteerd? En hoe hebben ze dat gedaan? Een overzicht van wat er precies gaande is.
 1. Onderzoeksjournalist grapt op sociale media met neppe arrestatiebeelden van Trump
  30

  Onderzoeks­jour­na­list grapt op sociale media met neppe arrestatie­beel­den van Trump

  De politie in New York zet zich schrap vanwege de mogelijke arrestatie van oud-president Donald Trump. Die zei te verwachten dat hij vandaag gearresteerd wordt en riep zijn aanhangers daarom op te protesteren. Een onderzoeksjournalist verspreidde intussen enkele nepbeelden op sociale media van hoe de arrestatie van Trump er zou kunnen uitzien. Of hoe een fictieve aanhouding van een ex-president voor heel wat vertier kan zorgen.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.