Aylan Kurdi, toen drie jaar oud, spoelde op 2 september 2015 aan op de kust van Turkije.
Volledig scherm
Aylan Kurdi, toen drie jaar oud, spoelde op 2 september 2015 aan op de kust van Turkije. © Reuters

Paus ontmoet vader van overleden vluchtelingenjongetje op historische foto

Paus Franciscus heeft zondag op de derde dag van zijn reis naar Irak een ontmoeting gehad met de vader van het omgekomen vluchtelingenjongetje Aylan Kurdi. De foto van de peuter, wiens lichaam in 2015 aanspoelde op een strand in Turkije, ging de wereld rond op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis. 

9 reacties

 • HUGO VERLOT

  1 maand geleden
  Pieter Janssens Juist verwoord. En vanaf vandaag gaat het wegpesten van de christenen in de moslimlanden verder. Wij moeten echter tolerant zijn.
 • Ronny Toch

  1 maand geleden
  Excuses maar ik zie dat als een grote show.
 • Hans Oomen

  1 maand geleden
  En waar is jullie mondmaskers of is dit enkel voorzien voor de gewone burger ?
 • Pieter Janssens

  1 maand geleden
  Voor iemand die in een veilig land verbleef en daar de steun kreeg die een vluchteling nodig had, krijgt deze veel respect. Waarom ? Omdat hij door zijn beslissing de dood van zijn gezin heeft veroorzaakt, goed wetende dat die overtocht gevaarlijk was... In Turkije waren ze veilig, maar het mooie EU riep hem.
 • Ali Özcan

  1 maand geleden
  Amai na zo veel jaren...
 1. Moskou: “Aanslag op Wit-Russische leider Loekasjenko verijdeld”
  10

  Moskou: “Aanslag op Wit-Russische leider Loekasjen­ko verijdeld”

  Volgens de Russische geheime dienst FSB is een aanslag op president Aleksandr Loekasjenko in Wit-Rusland voorkomen. Samen met de autoriteiten in het naburige Wit-Rusland zijn in Moskou twee mannen gearresteerd onder wie één Amerikaanse staatsburger, zo maakte de FSB zaterdagavond in Moskou bekend. Loekasjenko zelf laat zondag weten dat een staatsgreep en een moordpoging tegen hem en zijn familie verijdeld werden. Dat alles zou, volgens Loekasjenko, door de Verenigde Staten voorbereid zijn.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen