De aartsbisschop van Keulen, Rainer-Maria Woelki, geeft een verklaring in zijn tuin. De kardinaal zal een "spirituele pauze nemen", maar mag daarna wel in dienst blijven ondanks de kritiek die hij kreeg naar aanleiding van enkele misbruikschandalen.
Volledig scherm
De aartsbisschop van Keulen, Rainer-Maria Woelki, geeft een verklaring in zijn tuin. De kardinaal zal een "spirituele pauze nemen", maar mag daarna wel in dienst blijven ondanks de kritiek die hij kreeg naar aanleiding van enkele misbruikschandalen. © Rolf Vennenbernd/dpa

Paus houdt omstreden aartsbisschop van Keulen in dienst, maar die neemt eerst “spirituele pauze”

Paus Franciscus heeft beslist om de omstreden aartsbisschop van Keulen, kardinaal Rainer-Maria Woelki, in dienst te houden. De aartsbisschop ligt al een lange tijd onder vuur door zijn aanpak van verschillende misbruikschandalen binnen de Duitse kerk. Hoewel het Vaticaan in een verklaring meedeelt dat de paus nog steeds “rekent op Woelki”, heeft de kardinaal zelf beslist om enkele maanden een “spirituele time-out” te nemen. 

  1. Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Royce kopen”
    24

    Deze drie luxemerken zijn nog steeds actief in Rusland: “Oligarchen kunnen zonder probleem een Rolls-Roy­ce kopen”

    Eens Moskou begon met de invasie in Oekraïne besloten veel westerse weken zich terug te trekken uit Rusland. Een van de westerse sancties was het stoppen met nieuwe leveringen van luxegoederen aan Rusland. Vandaag vind je niet snel meer een winkel van Chanel, Tiffany of Hugo Boss die nog open is. Toch zijn er drie beroemde Britse luxemerken wel nog steeds actief, ondanks de oorlogsgruwel die Rusland doorvoert. Dat schrijft de Daily Mail.