Paus Franciscus verontschuldigt zich voor kindermisbruik door priesters

Paus Franciscus heeft vrijdag zijn verontschuldigingen aangeboden bij slachtoffers van seksueel misbruik. Dat meldt KerkNet. De kerkleider sprak de spijtbetuiging over het seksueel misbruik door geestelijken uit tijdens een ontmoeting met een delegatie van het Katholieke Bureau voor de bescherming van kinderen (BICE). Dat is een katholieke ngo die de rechten en de waardigheid van het kind wereldwijd tracht te beschermen.

 1. Israëlische experten adviseren vierde coronavaccin voor volwassenen

  Israëli­sche experten adviseren vierde coronavac­cin voor volwasse­nen

  Een overheidspanel van Israëlische experten heeft dinsdag aangeraden om iedereen boven de achttien jaar een vierde keer te vaccineren. Volgens de expertencommissie zijn de mensen met vier prikken dubbel zo goed beschermd als zij met drie doses. Alle volwassenen die hun boosterprik, en dus het derde vaccin, langer dan vijf maanden geleden kregen, of langer dan vijf maanden geleden herstelden van het virus, komen in aanmerking.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.