Paus Franciscus
Volledig scherm
Paus Franciscus © Photo News

Paus Franciscus noemt Middellandse Zee "grootste kerkhof" van Europa

De Middellandse Zee is het grootste kerkhof van Europa. Dat heeft paus Franciscus vandaag gezegd tijdens zijn zondagmis op het Sint-Pietersplein in Rome. 

19 reacties

 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Waarom zou dit mijn geweten moeten aanspreken ? Diegenen die de Middellandse Zee op die manier oversteken doen dat volledig uit vrije wil en worden daartoe nog aangemoedigd omdat er een pak organisaties klaar staan om hen te 'redden'. Het enige dat mijn geweten plaagt is dat wij en onze nakomelingen het de laatste jaren in Europa steeds minder goed stellen door onder meer die migratiestromen. Nee Paus, goed geprobeerd, maar ik heb geen gewetensproblemen die u mij probeert op te dringen.
 • Luc Brouckaert

  2 maanden geleden
  Kerken smelten weg als sneeuw voor de zon. Moskeeën schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik denk, beste Paus, dat je jezelf daar eens beter mee bezig houd. Dit komt door degenen die wel de overkant halen.
 • gilberte Vergaelen

  2 maanden geleden
  Verleden week ontdekking gedaan in Canada van vele honderden kinderen in een massagraf ! Heeft hij daarover iets gezegd?
 • Daniel Bamps

  2 maanden geleden
  Er zijn meerdere rijke moslimlanden waar ze een beter leven kunnen hebben . Waarom worden ze daar door hun geloofsbroeders niet opgevangen?
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Ik heb maar één vraag aan die man, hoofd van één van de rijkste staten op aarde: hoeveel economische migranten heeft het Vaticaan al opgenomen?