Franciscus riep op tot eenheid en tot een dialoog tussen de religies.
Volledig scherm
Franciscus riep op tot eenheid en tot een dialoog tussen de religies. © AFP

Paus Franciscus draagt voor het eerst mis op in Irak, 6 maart voortaan nationale feestdag

UPDATEPaus Franciscus heeft voor het eerst op Iraakse bodem een publieke mis opgedragen in de St. Jozef-kathedraal in Bagdad. Dat gebeurde omwille van het coronavirus in het bijzijn van een beperkt aantal gelovigen en gezagsdragers. De historische gebeurtenis vond plaats omringd door zware veiligheidsmaatregelen.

 1. Een derde van alle landen wereldwijd schendt godsdienstvrijheid

  Een derde van alle landen wereldwijd schendt godsdienst­vrij­heid

  In bijna een derde van alle landen wordt de vrijheid van godsdienst geschonden. Dat blijkt uit een rapport dat Kerk in Nood, een katholieke liefdadigheisorganisatie, vandaag presenteert. De onderzoekers benadrukken de schrijnende situatie in Afrika, waar lokale jihadisten geweld plegen, en de toestand in China en Myanmar, waar ruim 30 miljoen moslims worden vervolgd. Vooral minderheden zijn slachtoffer van religieuze discriminatie. Ook zeggen de onderzoekers in het rapport dat sommige landen de coronacrisis als excuus gebruiken om grondrechten van de bevolking in te perken.
 2. Frankrijk in de ban van ontvoering Mia (8): “Beruchte complotgoeroe betaalde 3.000 euro om hele operatie in goede banen te leiden”
  2

  Frankrijk in de ban van ontvoering Mia (8): “Beruchte complotgoe­roe betaalde 3.000 euro om hele operatie in goede banen te leiden”

  De ontvoeringszaak van de achtjarige Mia in Frankrijk blijft ook na de ontknoping nog de gemoederen beroeren. De beruchte complotdenker Rémy Daillet-Wiedemann wordt er nu van verdacht 3.000 euro op tafel gelegd te hebben om de hele operatie in goede banen te leiden. Speurders zijn actief naar hem op zoek, maar dat belooft geen makkelijke klus te worden. De man is immers naar Maleisië gevlucht nadat het hem in andere rechtszaken te heet onder de voeten geworden was. In zijn naam werd vorig jaar nog een politiebureau aangevallen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen