Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Paus drukt voor allereerste keer steun uit voor samenlevingscontracten tussen holebi’s

Paus Franciscus heeft in een nieuwe documentaire gezegd dat hij achter geregistreerde partnerschappen voor holebi’s staat. “Homoseksuele mensen hebben het recht om een gezin te vormen. Ze zijn kinderen van God”, vertelde hij. “Ze moeten bij wet een samenlevingscontract kunnen afsluiten, zodat ze wettelijk beschermd zijn.”

7 reacties

 • Nancy De Cloedt

  2 jaar geleden
  Heel wat homo’s zijn  gelovig,wat dat ook is maakt niet uit,weigeren en op hen neerkijken is een vorm van rascisme.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Kristine Delacourt: 'traditionele rollen van man en vrouw' ? U bedoelt misschien 'biologische functies van man en vrouw' ? Als vrouw betaal ik graag mijn deel van het restaurant; dan kan ik eten wat ik wil. En er zijn mannen die liever het huishouden doen dan het gazon maaien. Maar als de Paus zegt dat het 'goed' is, zullen misschien minder homo's ergens vervolgd worden of zelfs vermoord worden. Een vredesgeste ?
 • An Lycobs

  2 jaar geleden
  Voortschrijdend inzicht noemen we dit tegenwoordig. Leven is (durven) veranderen; in de hoop dat het niet gaat om zieltjeswinnerij.
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  De Katholieke Kerk is 2.000 jaar oud en heeft veel ergere tijden doorstaan dan we nu meemaken. Er is een schat aan wijsheid aanwezig die de moeite waard is om bij stil te staan. Soms is het nodig om te vernieuwen, maar zonder andere waardevolle principes overboord te gooien. Uitstekend dat holebi’s nu gelijke rechten hebben, maar dat betekent niet dat de traditionele rollen van man en vrouw moeten weggegooid worden.
 • Severine Degreef

  2 jaar geleden
  Deze paus durft ingaan tegen de spelregels van het instituut. Heel veel pluspunten voor hem.