Paus Franciscus.
Volledig scherm
Paus Franciscus. © Photo News

Paus drukt "pijn" uit voor stoffelijke resten van 215 kinderen op internaat, excuses komen er niet - inheemse bevolking Canada reageert verbolgen

Paus Franciscus heeft zijn “pijn” uitgedrukt over de ontdekking van de stoffelijke resten van 215 inheemse kinderen. Ondanks verschillende oproepen ging de kerkvorst niet zo ver om verontschuldigingen aan te bieden. Dat de Katholieke Kerk weigert om de verantwoordelijkheid op te nemen voor het leed dat ze onder de inheemse bevolking heeft aangericht, kan er bij de inheemse leiders in het land niet in.

  1. Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederlandse studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtoffers van Dutroux”
    PREMIUM

    Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederland­se studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtof­fers van Dutroux”

    In februari sprak ‘Het Laatste Nieuws’ met Alain Remue van de Cel Vermiste Personen over Tanja Groen. Toen werd er 1 miljoen euro uitgeloofd voor dé gouden tip die leidt naar de vondst van de studente die 28 jaar geleden verdween in Maastricht. “Wij hebben in de inboedel van Marc Dutroux lopen zoeken of er ook wat van Tanja bij lag”, zei papa Adrie Groen. Nu schrijft de Nederlandse regionale krant ‘De Limburger’ dat politie en justitie de mogelijke betrokkenheid van Marc Dutroux onderzoeken. In dit artikel lees je wat Remue in februari vertelde over de zaak-Tanja Groen.