De paus bood excuses aan voor het gedrag van de christenen die de "koloniserende mentaliteit" van de vroegere Canadese regeringen hadden gesteund.
Volledig scherm
De paus bood excuses aan voor het gedrag van de christenen die de "koloniserende mentaliteit" van de vroegere Canadese regeringen hadden gesteund. © AFP

Paus door het stof om misstanden met inheemse kinderen in Canada

Paus Franciscus heeft in Canada zijn berouw geuit over de omgang van zijn Rooms-Katholieke Kerk met kinderen van de oorspronkelijke inheemse bevolking van het land. Hij sprak ook over schaamte en pijn over de rol van de kerk bij de misstanden op de internaten waar deze kinderen werden geplaatst. De paus bood excuses aan voor het gedrag van de christenen die de "koloniserende mentaliteit" van de vroegere Canadese regeringen hadden gesteund.

  1. Poetin beschuldigt “Oekraïense neonazi’s” van “misdaden tegen burgers” ter gelegenheid van Holocaustherdenking

    Poetin beschul­digt “Oekraïense neonazi’s” van “misdaden tegen burgers” ter gelegen­heid van Holocaus­ther­den­king

    De Russische president Vladimir Poetin heeft ter gelegenheid van de Internationale Dag ter herdenking van de Holocaustslachtoffers “de neonazi’s in Oekraïne” beschuldigd van misdaden tegen burgers. “De lessen uit de geschiedenis vergeten leidt tot de herhaling van verschrikkelijke tragedies. Het bewijs is te vinden in de misdaden tegen burgers, de etnische zuiveringen en de strafacties die door neonazi’s in Oekraïne worden georganiseerd”, aldus het staatshoofd in een verklaring.