19 april 2005: de pas aangestelde Benedictus XVI groet de toeschouwers op het Sint-Pietersplein.
Volledig scherm
19 april 2005: de pas aangestelde Benedictus XVI groet de toeschouwers op het Sint-Pietersplein. © Reuters

Paus Benedictus spreekt zich fors uit tegen homohuwelijk

De emeritus paus Benedictus XVI, de Duitser Joseph Ratzinger (93), spreekt zich in een nieuwe biografie fors uit tegen het homohuwelijk. "Honderd jaar geleden zou iedereen het absurd hebben gevonden om over het homoseksuele huwelijk te spreken. Tegenwoordig worden degenen die hier tegen zijn sociaal geëxcommuniceerd. Hetzelfde geldt voor abortus en voor de productie van mensen in het laboratorium."

15 reacties

 • Tina van de Pol

  10 maanden geleden
  Zo zie je maar hoe kleingeestig sommige zijn. In de natuur komen homoseksuele relaties ook voor dus waar is dan het niet natuurlijke? Ik denk niet dat dieren een trend volgen want dit bestaat al eeuwen en als we dan toch bijbels willen doen. Heeft God ons en alle dieren niet geschapen? En ikzelf heb een kind dat via IVF is gekomen. Ik kon door een ziekte geen kind op de gewone manier krijgen maar mijn kind is wel puur natuur. Niet chemisch bij te pas gekomen buiten menselijke handen.
 • Robert Opdebeeck

  10 maanden geleden
  De man zegt niet veel maar hier heeft hij toch gelijk.
 • Bruno Billen

  10 maanden geleden
  Meer dan 2/3 in eigen huis is homo,als hij er zo tegen is,dan moet hij eerst in eigen huis de schoonmaak doen
 • Jeff Smulders

  10 maanden geleden
  Tja ik denk dat deze paus toch in eigen winkel moet blijven kijken, en dan zeg ik graag het spreekwoord ¨verander de wereld begin bij uw eigen organisatie ¨ of ¨u moet niet met stenen gooien terwijl u zelf een glazen dak heeft¨. U vergrijpt zich aan de rechten van de wet die boven geloof staat.
 • Lucien Mertens

  10 maanden geleden
  De man vergeet er wel bij te vermelden dat (die absurditeit) van honderd jaar geleden ook te danken was aan die mensen bedriegende instelling die kerk en geloof noemt...
 1. Mr. Potato Head niet langer een ‘mister’: het beroemde speeltje wordt genderneutraal

  Mr. Potato Head niet langer een ‘mister’: het beroemde speeltje wordt genderneu­traal

  Speelgoedfabrikant Hasbro gaat het speeltje Mr. Potato Head genderneutraal maken. Het speelgoed in de vorm van een plastic aardappel met allerlei losse onderdelen zoals een neus, oren, ogen, een bril en een snor, verliest dan ook zijn aanspreektitel en zal verder door het leven gaan als Potato Head. Het speeltje is bekend van de filmreeks Toy Story waarin het, in de vorm van een echtpaar, een belangrijke bijrol heeft.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg