Paus Franciscus tijdens de mis in het Vaticaan, zondag 24 februari 2019.
Volledig scherm
Paus Franciscus tijdens de mis in het Vaticaan, zondag 24 februari 2019. © AP

Paus belooft einde van doofpotaffaires rond seksueel misbruik in de Kerk

De Katholieke Kerk gaat stoppen met het toedekken van de misdaden van pedofiele priesters, "zoals dat in het verleden gebruikelijk was". Dat heeft paus Franciscus gezegd in het Vaticaan, op de laatste dag van de top over seksueel misbruik in de Kerk. Hij gaat nieuwe richtlijnen publiceren voor de strijd van de Katholieke Kerk tegen het seksueel misbruik van kinderen.

5 reacties

 • Patric Schouteeten

  4 jaar geleden
  Van een Clerus verwachten we een heilige levenswandel. Als hij zijn zonden niet belijd, moet hij geseculariseerd worden.
 • oswald billiet

  4 jaar geleden
  Het gaat niet goed in het vaticaan en die neergang is in den beginne te wijten aan acties door de voorgangers van deze paus. De encycliek Humanae Vitae, het verbod van de pil, het verbod van het condoom, de benoeming door de paus (JPII) van een meerderheid van orthodoxe kardinalen, hebben de huidige paus vastgezet. Hij kan onmogelijk overgaan tot structurele hervormingen wegens tegenwerking. Dit is droevig , ook in het geval hier van de sexuele benadering.
 • pascal pilchard

  4 jaar geleden
  alle bewijzen tegen hen zijn vernietigd, nu gaan ze zogezegd ertegenaan.
 • Andre Perneel

  4 jaar geleden
  Ze liegen al meer dan 2000 jaar , waarom zouden ze nu de waarheid zeggen , onnozelaars !
 • Kurt Lannau

  4 jaar geleden
  Het tart elke verbeelding. Door misbruik werden de levens van zovelen voorgoed verwoest, maar woorden en daden om hiermee om te gaan vinden deze theologen niet. Zelfs elke inspanning richt meer schade aan. Dit is zelfvernietigend.