Patrick Jardin, die zijn dochter Nathalie (31) verloor aan de terreuraanslag van 13 november 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Jardin, die zijn dochter Nathalie (31) verloor aan de terreuraanslag van 13 november 2015. © BELGAIMAGE

Patrick Jardin (68) verloor zijn dochter in de Bataclan. Nu staat hij zelf geregistreerd als extremist

In Frankrijk is de rechtbankvoorzitter van het Parijse terreurproces bedreigd met de dood. Niet door moslimextremisten, maar door medestanders van een nabestaande die hij tot de orde riep. Patrick Jardin (68) verloor zijn dochter en hield daar zoveel haat aan over dat hij nu zelf als extremist staat geficheerd. Zo juichte hij het bloedbad in een Nieuw-Zeelandse moskee publiekelijk toe, zeggend dat hij in de schoenen van de dader had willen staan.

50 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  1 maand geleden
  Dat is exact wat ze willen bereiken met hun aanslagen. De samenleving in extremen trekken en zichzelf laten vernietigen. En dat besef zou bij de meeste mensen een belletje moeten doen rinkelen, alleen zijn we al vergevorderd in deze opzet.
 • Rachel Bonte

  1 maand geleden
  Zo blij te lezen dat er hier toch nog enkele verstandige mensen zijn. Elke vorm van extremisme komt voort uit haat. Net als deze man hebben anderen geliefden en naasten verloren in zinloze oorlogen of conflicten. Enig idee wat de VS, Rusland en Europa aanrichtten in het Midden-Oosten? Diegenen die nu zo'n begrip tonen voor deze man, zouden beter ook begrip tonen voor alle andere Midden-Oosterse slachtoffers en nabestaanden. Met verdraagzaamheid en respect zouden we veel verder komen maar...
 • Dirk Delaere

  1 maand geleden
  Diegene die deze man gelijk geeft, keurt extremisme goed! Er bestaat geen "goed extremisme", het is altijd een zware misdaad. Iedereen die zich door haat laat sturen, is een gevaar voor de maatschappij, en dit is net war terroristen willen. Elke terrorist van gelijk welk geloof of politieke strekking, wil enkel een ding: de maatschappij vernietigen.
 • Dries Dumoulin

  1 maand geleden
  ik begrijp deze man zijn verdriet en woede maar als westerse mogendheden andere landen aanvallen en burgerdoden maken daar dan noemt men dat colletarel damage maaf ja da volk is persona non grata he !
 • Peter Buyck

  1 maand geleden
  Wat zijn wij weer voorbeelden van katholieke opvoeding... Staat er niet in het Nieuw Testament: géén oog om oog, tand om tand maar keer de ander je andere wang toe?
 1. LIVE. Nieuwe besmetting met omikronvariant vastgesteld in de VS - CEO Sportpaleis "moedeloos" nu nieuwe annulaties om de hoek loeren
  116

  LIVE. Nieuwe besmetting met omikronva­ri­ant vastge­steld in de VS - CEO Sportpa­leis "moedeloos" nu nieuwe annulaties om de hoek loeren

  Morgen komt het Overlegcomité om 9 uur samen, zo wordt bevestigd aan VTM NIEUWS en onze redactie. Het overleg komt er na een oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die vooral zijn pijlen richt op maatregelen rond binnenactiviteiten. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.