Femke Halsema met haar partner, regisseur Robert Oey.
Volledig scherm
Femke Halsema met haar partner, regisseur Robert Oey. © ANP

Partner Amsterdamse burgemeester Halsema officieel verdacht van wapenbezit

Het Openbaar Ministerie heeft Robert Oey, de partner van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, officieel in verdenking gesteld van het voorhanden hebben van een revolver. Oey is ook al verhoord. Dat bevestigt een woordvoerder van het parket in Haarlem.

 1. Zoon Amsterdamse burgemeester Halsema in juli gearresteerd voor inbraak

  Zoon Amsterdam­se burgemees­ter Halsema in juli gearres­teerd voor inbraak

  De vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is vorige maand gearresteerd in verband met een inbraak. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. De aanhouding wordt in de krant bevestigd door de woordvoerder van Halsema en advocaat Peter Plasman. De politie van Amsterdam maakte later bekend dat er een onderzoek geopend wordt naar het lekken van privacygevoelige informatie aan Telegraaf-journalist John van den Heuvel.
 2. Gemeenteraad Amsterdam roept burgemeester op het matje om verboden vuurwapen in ambtswoning

  Gemeente­raad Amsterdam roept burgemees­ter op het matje om verboden vuurwapen in ambtswo­ning

  Het wapen waarmee de zoon van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam deze zomer werd aangehouden was een echte onklaar gemaakte revolver en geen ‘nepwapen’ zoals Halsema eerder zei. Haar echtgenoot Robert Oey had het vuurwapen verstopt in de dienstwoning. Dat staat in een interview met Oey in NRC. Verschillende partijen in de gemeenteraad vragen volledige opheldering. “Een verboden vuurwapen in de ambtswoning. Dit is niet langer een privékwestie.”
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'