Bondskanselier Angela Merkel en haar beoogde opvolger, Armin Laschet.
Volledig scherm
Bondskanselier Angela Merkel en haar beoogde opvolger, Armin Laschet. © EPA

Partij Angela Merkel nog steeds op achterstand in de peilingen

Ruim twee weken voor de Duitse parlementsverkiezingen blijven de vooruitzichten voor de christendemocraten van Angela Merkel somber. Het samenwerkingsverband van haar CDU en zusterpartij CSU krijgt in een vrijdag gepubliceerde peiling de steun van 22 procent van de respondenten en loopt daarmee 3 procentpunt achter op de sociaaldemocratische SPD van minister van Financiën Olaf Scholz.

2 reacties

 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Als je ziet en beseft welke schade Merkel en haar partij aan Duitsland en aan heel Europa toegebracht hebben (Wir schaffen das) en beseft dat die schade nooit zal weggaan en integendeel enorm zal blijven stijgen kan toch niet voor die partij stemmen ? Het lijkt wel alsof veel kiezers - ook hier - echte masochisten zijn : hoe meer de politiek op hun kop slaat hoe liever ze het hebben.
 • frans Venloo

  1 maand geleden
  De kiezers beslissen voor wie ze gaan stemmen . Zover ik weet is daar geen partij op voorhand uitgesloten zoals hier in de zogezegd democratisch Belgie
 1. Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”
  Play
  7

  Voormalige Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken Colin Powell overleden door coronavi­rus en kanker: “Immuunsys­teem aangetast”

  Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Verantwoordelijke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepakt

  Verantwoor­de­lij­ke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepakt

  In 2016 kwamen in de Iraakse hoofdstad Bagdad meer dan 320 mensen om bij een aanslag die door de terreurbeweging Islamitische Staat werd opgeëist. De aanslag was een van de zwaarste die ooit in Irak gepleegd werden. Meer dan vijf jaar later kondigt de Iraakse premier Moestafa al-Kazimi via Twitter aan dat de verantwoordelijke voor die aanslag werd opgepakt. Dat gebeurde niet in Irak, maar al-Kazimi verduidelijkt niet waar de man dan wel werd gearresteerd.