Europees parlementslid Hilde Vautmans
Volledig scherm
Europees parlementslid Hilde Vautmans © BELGA

Parlementslid Vautmans verschanst zich met 43 Truienaren in kelder van restaurant in Straatsburg

buitenlandEuropees parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) zat urenlang in lockdown. Samen met 43 Truienaren die op bezoek waren, verschool ze zich in de kelder van restaurant Caveau Gurtlerhoft in Straatsburg. In Straatsburg is na de schietpartij van gisterenavond, waarbij drie doden en twaalf gewonden vielen, de ‘lockdown’ in de loop van de nacht opgeheven, maar er komen wel extra controles aan de grens en op de Franse kerstmarkten. 

21 reacties

 • Rosita Santens

  3 jaar geleden
  Hilde je hebt het nu zelf eens ondervonden.terwijl je ons land en sociale zekerheid zomaar te grabbel gooit aan elke gelukzoeker die maar over de vloer komt.We gaan slechte tijden tegemoet en hopelijk hebben jullie er zelf ook onder te lijden,anders zou het niet zo eerlijk zijn. Jullie moesten je schamen!!!!!
 • marc blommaert

  3 jaar geleden
  Dan zal je 2x nadenken bij stemming migratie
 • josianne keppens

  3 jaar geleden
  zie wat jullie bewerkstellingen!
 • censor

  3 jaar geleden
  Waw !....als parlementair mocht ze zich offensiever opstellen, wat als er iets 'ergs' gebeurt ? Gaat ze ook in paniek weglopen, ?
 • Erwin Lauwens

  3 jaar geleden
  Dus dat doen onze Europarlementariërs. Volgens de agenda van het Europees Parlement waren de debatten en stemmingen nog bezig.
 1. Wat we nu weten over de vermoedelijke dader in Straatsburg: “Geradicaliseerd, strafblad en gewelddadig verleden”

  Wat we nu weten over de vermoede­lij­ke dader in Straats­burg: “Geradica­li­seerd, strafblad en geweldda­dig verleden”

  De schutter die gisterenavond in het centrum van Straatsburg het vuur opende en zeker twee mensen doodschoot, is een 29-jarige man, die door de media is geïdentificeerd als Chérif Chekatt. Volgens de procureur hebben getuigen de 29-jarige dader, die nog altijd voortvluchtig is, “Allah Akbar” horen roepen. De man was bij de Franse inlichtingendiensten bekend en had een ‘fiche S’, wat betekent dat hij geradicaliseerd was. Gisteren had hij opgepakt moeten worden, in het kader van een onderzoek naar een poging tot doodslag bij een overval afgelopen zomer.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Na de choquerende uitspraken van terrorist Abdeslam, zo reageren de slachtoffers: "Zwijgen zou nog erger zijn”
  7

  Na de choqueren­de uitspraken van terrorist Abdeslam, zo reageren de slachtof­fers: "Zwijgen zou nog erger zijn”

  De slachtoffers van de aanslagen in Parijs reageren verdeeld op de uitspraken van hoofdbeschuldigde Salah Abdeslam woensdag in de rechtszaal. “We hebben Frankrijk aangevallen, de burgers geviseerd, maar het was niets persoonlijks”, sprak het enige overlevende lid van het terreurcommando dat 130 mensen doodde en honderden mensen verwondde. Er heerst grote woede onder de overlevenden na de speech van de terrorist, maar sommigen zijn ook blij dat hij na jaren vol stilte nu toch spreekt. “Zwijgen zou erger zijn”, klinkt het.