Een man krijgt zijn vaccin toegediend in Salzburg.
Volledig scherm
Een man krijgt zijn vaccin toegediend in Salzburg. © REUTERS

Parlement Oostenrijk definitief akkoord met vaccinatieplicht

Het Oostenrijkse Hogerhuis heeft in navolging van het Lagerhuis ingestemd met de wet voor invoering van een algemene vaccinatieplicht. Oostenrijk is het eerste land in de Europese Unie dat volwassenen verplicht zich met een coronavaccin te laten inenten.

 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Russische referenda gaan door te midden van raketaanvallen en beschietingen: “Er wordt zelfs in schuilkelders gestemd”

  Russische referenda gaan door te midden van raketaan­val­len en beschietin­gen: “Er wordt zelfs in schuilkel­ders gestemd”

  De Russische bezetters blijven ondanks het aanhoudende oorlogsgeweld in het oosten en zuiden van Oekraïne (schijn)referenda organiseren over de toetreding tot Rusland. De inwoners van de regio’s worden gedwongen om te stemmen over de vraag of ze tot de Russische Federatie willen toetreden. De internationaal niet-erkende annexatie zou komende week afgerond kunnen worden. Verwacht wordt dat de Russische president Vladimir Poetin de bezette gebieden al komende vrijdag zal inlijven.
 1. Interpol stuurt 'red notice' uit voor oprichter van cryptomunt Terra, die investeerders miljarden verlies deed lijden

  Interpol stuurt 'red notice' uit voor oprichter van cryptomunt Terra, die investeer­ders miljarden verlies deed lijden

  De internationale politieorganisatie Interpol heeft een ‘red notice’ uitgegeven voor Do Kwon, de Zuid-Koreaanse oprichter van cryptomunt Terra. Het opsporingsbericht komt er omdat Do Kwon ervan beschuldigd wordt investeerders met verliezen ten belope van 40 miljard dollar opgezadeld te hebben na de crash van zijn stablecoin. Dat heeft een rechtbank in Seoel maandag aangekondigd.
 2. Kan een tiener nog op reis zonder booster? En waarom duurt het zo lang om een politieke beslissing te nemen? 4 vragen beantwoord
  PREMIUM

  Kan een tiener nog op reis zonder booster? En waarom duurt het zo lang om een politieke beslissing te nemen? 4 vragen beantwoord

  Tieners die een boosterprik willen, worden van het kastje naar de muur gestuurd. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil de campagne desnoods “alleen in Vlaanderen uitrollen”, als zijn collega-ministers niet mee willen. Maar waarom duurt het zo lang om die beslissing te nemen? En dreigt een reis tijdens de krokusvakantie in het water te vallen? Vier prangende vragen beantwoord.