Gouverneur Andrew Cuomo.
Volledig scherm
Gouverneur Andrew Cuomo. © Photo News

Parlement New York: einde afzettingsonderzoek Cuomo in zicht

Een parlementscommissie in de Amerikaanse staat New York zegt het afzettingsonderzoek naar gouverneur Andrew Cuomo bijna te hebben afgerond. De advocaten van Cuomo krijgen tot 13 augustus de tijd om ontlastend bewijs aan te leveren.

 1. “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen”: Biden roept Cuomo op af te treden
  Buitenland

  “Gouverneur van New York heeft jarenlang vrouwen seksueel lastigge­val­len”: Biden roept Cuomo op af te treden

  Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft jarenlang vrouwen seksueel lastiggevallen. Het gaat om “verschillende vrouwen, onder wie voormalige en huidige ambtenaren”. Die conclusie wordt getrokken in een onderzoek in opdracht van minister van Justitie Letitia James van de staat New York. Zij concludeert dat Cuomo tal van wetten heeft overtreden. Cuomo blijft erbij dat hij niets verkeerds heeft gedaan. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneur dan weer opgeroepen af te treden en het Huis van Afgevaardigden van New York start een afzettingsprocedure op tegen de gouverneur.
 2. TikTokster beweert dat ze liftende verloofde van vermiste Gabby oppikte, hij is inmiddels zelf spoorloos

  TikTokster beweert dat ze liftende verloofde van vermiste Gabby oppikte, hij is inmiddels zelf spoorloos

  Miranda Baker beweert op TikTok dat zij en haar vriend eind augustus Brian Laundrie, de verloofde van de vermiste Gabby Petito (22), hebben opgepikt. Laundrie was toen op z’n eentje aan het liften en bood het koppel 200 dollar (170 euro) voor een rit van amper 16 kilometer, aldus Baker. Petito verdween tijdens een trip met Laundrie door de VS. Laundrie kwam alleen thuis zonder Petito, maar hij is intussen zelf ook spoorloos.