Dure wagens met Russisch kenteken op de luchthaven van Helsinki
Volledig scherm
Dure wagens met Russisch kenteken op de luchthaven van Helsinki © AFP

Parkeergarage van luchthaven Helsinki puilt uit met Porsches en Bentleys van Russen die naar EU reizen

Een korte wandeling door de parkeerplaats op de luchthaven van Helsinki onthult tientallen, zo niet honderden luxewagens met Russische nummerplaten. Finland klaagt aan dat de Russen vaak reizen met een toeristenvisum toegekend door andere Schengenlanden. Dat schrijft ‘The Guardian’.

67 reacties

 • Rudy Steyleman

  3 maanden geleden
  Goed plan! Als de rijke Russen last krijgen van de sancties zal Putin snel afgezet worden. Het groot geld regeert de wereld
 • Frans Sels

  3 maanden geleden
  al deze auto's in beslag nemen ..deze auto eigenaars moeten beseffen dat hun leider Poetin een misdadiger is en duizenden mensen vermoord heeft .
 • Piet Dewaele

  3 maanden geleden
  Zolang de oorlog woedt in Oekraïne de Russen buiten Europa houden. De Russen moeten beseffen dat hun leider een oorlogsmisdadiger is. Beperk hun vrijheid zodat er opstand komt tegen Putin. Het moet van binnen in Rusland gebeuren. En alles watRusland verlaat (auto's, jachten, geld, ...) in beslag nemen om Oekraïne te helpen.
 • Wendy Bergen

  3 maanden geleden
  Geld koopt toegang. De wereld is nu éénmaal zo.
 • Ivan Vergauwen

  3 maanden geleden
  Alles op een boot laden en op zee de stop uittrekken. Is mooi onderkomen voor de vissen.
 1. Europarlementsleden pleiten voor visumbeperkingen voor betrokkenheid bij oorlog of regime

  Europarle­ments­le­den pleiten voor visumbeper­kin­gen voor betrokken­heid bij oorlog of regime

  Een vijftigtal Europarlementsleden pleiten in een brief aan EU-Hoge Vertegenwoordiger Josep Borrell voor de uitbreiding van persoonlijke sancties tot alle Russen die betrokken zijn bij de oorlog in Oekraïne en het Poetin-regime daarbij actief ondersteunen. Zo melden de Open Vld’ers Hilde Vautmans en Guy Verhofstadt, die samen met hun N-VA-collega’s Geert Bourgeois, Assita Kanko en Johan Van Overtveldt, tot de ondertekenaars behoren.