Naast de hoofdverdachte, werden acht andere mensen opgepakt.
Volledig scherm
Naast de hoofdverdachte, werden acht andere mensen opgepakt. © AFP

Parijse mesaanvaller (25) wilde kantoren Charlie Hebdo in brand steken

De hoofdverdachte van de steekpartij vrijdag in Parijs heeft toegegeven dat hij de kantoren van het satirische weekblad Charlie Hebdo in brand wilde steken. Dat maakte het Franse gerecht bekend tijdens een persconferentie. De man had flessen met brandbare vloeistof bij zich. Hij heeft intussen ook toegegeven dat hij 25 jaar is, en niet 18 zoals hij eerder verklaarde.

 1. Verdachte van mesaanval in Parijs verwijst in bekentenis naar Mohammed-cartoons
  Terrorisme

  Verdachte van mesaanval in Parijs verwijst in bekentenis naar Mohammed-car­toons

  De hoofdverdachte van de steekpartij vrijdag in Parijs heeft bekentenissen afgelegd. De 18-jarige Pakistaan vermeldde daarbij ook de karikaturen van de profeet Mohammed die onlangs weer gepubliceerd werden door Charlie Hebdo. Hij dacht dat het satirische magazine nog gevestigd was op die locatie. Dat is gebleken uit zijn verhoor, zeggen bronnen dicht bij het onderzoek zaterdagmiddag aan AFP.
 2. Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars
  Play

  Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars

  Er zijn 43 personen vrijgelaten na een urenlange gijzeling in een bank in Georgië, meldt het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens lokale media eiste de gewapende gijzelnemer een half miljoen dollar (zo'n 423.000 euro) aan losgeld en droeg hij militaire kleding. Op beelden is te zien hoe hij het bankgebouw verlaat met vier gijzelaars en een granaat in de hand. De man kon vluchten. Alle gijzelaars zijn in goede gezondheid.