ANP
Volledig scherm
© ANP

Parijs wil autoverkeer in binnenstad fors terugdringen

Het stadsbestuur van Parijs is van plan het autoverkeer in de binnenstad fel te beperken en het stadscentrum zo om te vormen tot een verkeersluwe zone. Dat heeft David Belliard, die binnen het stadsbestuur bevoegd is voor mobiliteit, gezegd in een interview met de krant Le Parisien.

3 reacties

 • ronny cuypers

  1 maand geleden
  Met makkelijk bereikbare P&R parkings in de rand en een snelle pendeldienst moet dat lukken. Als de parkings quasi gratis zijn natuurlijk.
 • Filip Traen

  1 maand geleden
  Dan zullen ze, zoals in heel wat steden waaronder ook Belgische, ook de inkomsten van de horeca en de handel terugdringen. Dommigheid ten top, van wie anders dan van de Groenen?
 • Guy Van Severen

  1 maand geleden
  Er vallen nog véél andere zaken terug te dringen in dat afkooksel van Parijs !
 1. OVERZICHT. Duitsland heropent eerste nachtclub, in deze Europese landen is coronaproof dansen binnenkort ook weer toegelaten
  1

  OVERZICHT. Duitsland heropent eerste nachtclub, in deze Europese landen is corona­proof dansen binnenkort ook weer toegelaten

  De coronapandemie heeft het uitgaansleven het afgelopen anderhalfjaar genadeloos een halt toegeroepen. In ons land blijven de nachtclubs en discotheken voorlopig nog gesloten. Nu de besmettingscijfers in een aantal Europese landen echter langzaam maar zeker lijken te dalen, openen de eerste nachtclubs weer hun deuren. In sommige landen kunnen liefhebbers van het nachtleven de bloemetjes bijgevolg weer buitenzetten. Een overzicht.