De Franse en Britse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian (R) en Dominic Raab (L).
Volledig scherm
De Franse en Britse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian (R) en Dominic Raab (L). © AFP

Parijs en Londen versterken hun samenwerking rond terrorismebestrijding

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn vandaag overeengekomen om hun samenwerking rond terrorismebestrijding in de scheepvaart over het Kanaal te versterken. Dat hebben de Britse en Franse autoriteiten bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

 1. Waarom ook 14-jarigen gruwel kunnen plegen: “Onderschat de kracht van groepsdruk niet”
  PREMIUM

  Waarom ook 14-jarigen gruwel kunnen plegen: “Onderschat de kracht van groepsdruk niet”

  Amper 14 jaar. Zo ‘jong’ is de jongste verdachte van het misbruik op het meisje dat vorige maand uit het leven stapte. Op die leeftijd verkopen pubers stoere praat of hangen ze rond op pleintjes. En ja, soms vreet er eentje ook effectief iets uit. Criminologen leggen uit waardoor het zo fout kon lopen en hoe je zo’n jonge daders het best straft. “Jonge daders moeten inzicht krijgen dat wat ze hebben gedaan verkeerd was”.
 1. Koppel kleurt waterval helderblauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een ecologische misdaad”
  Play

  Koppel kleurt waterval helder­blauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefelici­teerd, jullie worden ouders van een ecologi­sche misdaad”

  Een gender reveal party zorgt voor commotie in Brazilië. Een koppel wil het geslacht op een originele manier onthullen aan hun familie en vrienden. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een waterval helderblauw kleurt. Ze krijgen een jongetje. Maar de inwoners van de nabijgelegen stad Tangará da Serra zijn niet zo blij met de gebeurtenis. Ze vrezen dat het water nu vervuild is. Op sociale media kwam er ook heel wat kritiek. Iemand reageerde: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een prachtige ecologische misdaad.”