AFP
Volledig scherm
© AFP

Parijs betoogt tegen geweld op vrouwen: dit jaar al 116 Françaises vermoord door hun partner

In Parijs hebben 49.000 mensen betoogd tegen geweld op vrouwen. Dat blijkt uit een telling van een studiebureau op vraag van Franse media. De actie werd georganiseerd door het feministisch collectief #NousToutes. Het collectief hoopt de regering zo ertoe aan te zetten maatregelen te treffen. Veel van de betogers droegen paarse spandoeken of borden mee. 

3 reacties

 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Wat zou de bedoeling zijn van dat gedoe met die twee halfnaakte mannen aan hondenkettingen ? Hier ontgaat me blijkbaar iets.
 • Guy Van Severen

  2 jaar geleden
  Eindelijk eens een waardevolle betoging !!!!
 • Luc Verstraelen

  2 jaar geleden
  Zou graag eens de cijfers kennen uit welke gemeenschappen die mannen komen en die hun vrouwen vermoorden.Ook interresant wat de motieven zijn van die moordenaars.
 1. Rekenrecord: derdemachtswortel getal van 36 cijfers uitgerekend
  4

  Rekenre­cord: derde­machts­wor­tel getal van 36 cijfers uitgere­kend

  Gewapend met slechts pen, papier en zijn eigen brein is de 82-jarige Nederlander Willem Bouman uit Alphen aan den Rijn erin geslaagd een bijzonder moeilijke rekensom op te lossen. Hij berekende de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers. Hij had daar 8 minuten en 46 seconden voor nodig. Bouman deed dat zaterdag op de open dag van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), en volgens de universiteit is Bouman de eerste die dit ooit heeft gepresteerd.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.