Bob Thissen
Volledig scherm
© Bob Thissen

Paradijselijk resort blijkt al jaren overgeleverd aan natuurelementen

De Nederlandse urban explorer Bob Thissen is naar het Afrikaanse eiland Zanzibar getrokken om er twee verlaten hotels te bezoeken. Op beelden die hij vanuit de lucht maakte, lijken het paradijselijke resorts te zijn, maar van dichtbij wordt al snel duidelijk dat ze al jarenlang overgeleverd zijn aan de elementen en dat de natuur ze langzaam weer opeist.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Bob bezoekt plaatsen waar tijd stil bleef staan: dit zijn de 10 griezeligste locaties die hij al aandeed

  Bob bezoekt plaatsen waar tijd stil bleef staan: dit zijn de 10 griezelig­ste locaties die hij al aandeed

  Hij is niet van het bange type en dat is maar goed ook. De Nederlandse urban explorer Bob Thissen trekt de wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan en dat bracht hem al op de meest griezelige plekken: van een leegstaand psychiatrisch centrum waar geëxperimenteerd werd op patiënten en een beruchte gevangenis tot een verlaten mortuarium dat een dodelijke verrassing herbergde. Naar aanleiding van een nieuw fotoboek dat hij samenstelde over zijn avonturen, lijstte Thissen - speciaal voor HLN - de tien akeligste locaties op die hij ooit verkende.