Guillermo Lasso, president van Ecuador.
Volledig scherm
Guillermo Lasso, president van Ecuador. © REUTERS

Pandora Papers leiden tot gerechtelijk onderzoek tegen president Ecuador

De gerechtelijke autoriteiten in Ecuador hebben een ‘vooronderzoek’ geopend naar president Guillermo Lasso op verdenking van fiscale fraude. Het onderzoek is een gevolg van de publicatie van de Pandora Papers. 

0 reacties

 1. 'Gevlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  'Ge­vlucht’ stel dat opgesloten werd in Nederlands ziekenhuis heeft geen corona: “Deze blamage krijgt zeker nog staartje”

  Het echtpaar dat zondagavond uit een vliegtuig op Schiphol gehaald werd en daarna vastgezet werd in een kliniek is weer vrij. Carolina Pimenta en Andres Sanz zouden geweigerd hebben om in quarantaine te blijven na een positieve coronatest. Volgens hun advocaat blijkt nu dat ze allebei geen corona hebben. “Het is een blamage hoe deze mensen hier behandeld zijn. Dit is amateurwerk en krijgt zeker nog een staartje", stelt Bart Maes.
 1. Ook Belgische fiscus kijkt na Pandora Papers met argusogen naar ontduiking via belastingparadijzen. “Ik zou zelfs ‘groten der aarde’ offshoreconstructie niet meer aanbevelen”
  PREMIUM

  Ook Belgische fiscus kijkt na Pandora Papers met argusogen naar ontduiking via belasting­pa­ra­dij­zen. “Ik zou zelfs ‘groten der aarde’ offshore­con­struc­tie niet meer aanbevelen”

  De ruim 1.200 betrokken Belgen zijn gewaarschuwd: de Belgische fiscus zal de Pandora Papers op de voet volgen en stappen ondernemen waar nodig. “Belastingen ontduiken via offshoreconstructies in belastingparadijzen is fraude, daar valt niet over te discussiëren”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Hoe zet je zo’n constructie op? Wie komt in aanmerking? En wanneer is ze interessant?