Het strand van Rio de Janeiro, afgelopen weekend. De grens van 1 miljoen besmettingen is overschreden in Brazilië.
Volledig scherm
PREMIUM
Het strand van Rio de Janeiro, afgelopen weekend. De grens van 1 miljoen besmettingen is overschreden in Brazilië. © EPA

“Pandemie versnelt naar gevaarlijke fase”, zegt WHO

Terwijl we opnieuw op café gaan, straatfeesten houden en reisjes plannen, klimt de coronapandemie wereldwijd naar nieuwe hoogten. Dat schrijft De Morgen. “Het aantal besmettingen met het coronavirus is de afgelopen 24 uur wereldwijd met 183.020 toegenomen. Dat is een nieuw record”, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie.

12 reacties

 • Rudy De vleeschauwer

  1 jaar geleden
  Verplicht mondmasker in alle winkels en waar samenscholingen zijn van meer dan 10 mensen.
 • Jurgen Meurs

  1 jaar geleden
  Ik mag hopen dat Europa een inreisverbod zal instellen voor mensen uit landen waar men niet aan pandemiebeheersing doet zoals bvb de VS en Brazilië?
 • Jan Delafontaine

  1 jaar geleden
  Logisch. Krankzinnige betogingen door mensen die niet weten waarom ze het doen, beeldenstormen, samenscholingen en mensen die het niet nauw nemen met de hygiëne.
 • Jef Van De Plas

  1 jaar geleden
  En ja iedereen mag gewoon op vakantie vertrekken naar verre oorden enz....wat een beleid.
 • herman de genst

  1 jaar geleden
  Als ik zie hoe respectloos de jeugd er op los feest schrik ik van niets meer , het spijtige is dat door hun idiote gedrag de meest kwetsbare groep de dupe is , ouderen dus , hetgeen bewijst dat ze zelfs voor eigen ouders en grootouders geen gram gevoel hebben .