Sama Abdulhadi.
Volledig scherm
Sama Abdulhadi. © Archive

Palestijnse top-dj in de cel omdat ze technoset speelde op 'begraafplaats Mozes’

Een belangrijke heilige plek in Palestina was afgelopen weekend het decor van een urenlange technorave. Het omstreden feest leidt tot grote verontwaardiging in het land. Een vooraanstaande vrouwelijke dj is opgepakt op verdenking van de organisatie van het evenement. Moslims geloven dat het graf van Mozes zich bevindt in het heiligdom Nabi Musa.

3 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  3 weken geleden
  Wat heeft de islam met Mozes te maken? Mozes is een Israëliet uit de stam LEVI.
 • paul van de velde

  3 weken geleden
  Vuurke stook dat mag toch niet voor het milieu en de verontreiniging van de luchtkwaliteit. Hopelijk zal onze minister van milieu Zakia Khattabi (Ecolo) een open brief daar voor schrijven aan de Palestijnse overheid in de stad Ramallah.
 • Tom Araya

  3 weken geleden
  Massahysterie over een dogma.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Waarom Trump zichzelf uiteindelijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Waarom Trump zichzelf uiteinde­lijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Al wekenlang circuleerden er geruchten in Washington als zou aftredend Amerikaans president Donald Trump aan zichzelf gratie verlenen, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Zijn adviseurs hebben het hem ten stelligste afgeraden en daar zijn enkele gegronde redenen voor. Toch zou Trump in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van zijn presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op gratie, maar blijft in de cel vastzitten.
 3. Regering-Biden houdt harde koers tegen China aan en behoudt ambassade in Jeruzalem

  Regering-Bi­den houdt harde koers tegen China aan en behoudt ambassade in Jeruzalem

  De aankomende minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Anthony Blinken, heeft zich dinsdag positief uitgelaten over de harde koers van de regering-Trump tegen China. Volgens Blinken was die gegrond, hoewel hij wel benadrukte dat hij op sommige momenten liever andere methodes had gezien. Ook liet de aankomend minister weten dat hij niet van plan is de controversiële verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem terug te draaien. Daarnaast zei hij zich te gaan inspannen voor herstel van de beschadigde banden met oude bondgenoten.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is