Slachtoffer Zainab Ansari.
Volledig scherm
Slachtoffer Zainab Ansari. © RV

Pakistan zet eerste stap om pedofielen weer publiekelijk te executeren na gruwelijke verkrachting en moord op 6-jarig meisje

BuitenlandEen speciale Senaatscommissie in Pakistan heeft een voorstel gedaan dat het mogelijk moet maken om mensen die schuldig zijn aan het verkrachten of vermoorden van kinderen, publiekelijk op te hangen. De maatregel kwam er nadat een 6-jarig meisje begin deze maand op gruwelijke wijze werd misbruikt en omgebracht. Dat veroorzaakte een golf van afschuw in het land.

27 reacties

 • Sanderijn Hordijk

  5 jaar geleden
  Waarom heeft de politie er niet eerder ECHT werk van gemaakt en DNA afgenomen....Waarom pas onder druk van de pers en het volk? Dan had Zainab nu nog geleefd! Met afschuw volg ik dit nieuws,dat er zulke monsters op deze planeet rondlopen, gewoon onwerkelijk! Zo een mooi onschuldig meisje...triest. ♡Zainab♡
 • Luc Scheepers

  5 jaar geleden
  Het werd tijd.
 • Jos Vercammen

  5 jaar geleden
  Het is volkomen terecht dat men misdadigers streng bestraft. Maar de geschiedenis heeft bewezen dat geen enkele straf, hoe zwaar en/of gruwelijk ze ook was, de misdaad heeft kunnen uitroeien. Volgens mij wordt iemand die zo'n gruwelijke feiten pleegt, zijn eigen handelen niet meer onder controle heeft op het moment dat hij zijn misdaad pleegt, ofwel ervan overtuigd is dat men hem niet kan of zal ontmaskeren.
 • Elle Devee

  5 jaar geleden
  Het gevaar zit hem natuurlijk in het feit dat te snel veroordeelde onschuldigen ook opgehangen worden en dan na enkele tijd ontdekt wordt dat ze het niet gedaan hadden. Maar dan zijn ze wel dood hè.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Hier worden dergelijke sujetten dik in de “gevangenis”, zie maar Dutroux, of worden ze “heropgevoed” en dus meestal recidivist met alle gevolgen van dien.