Beloetsjistan wordt al lang geteisterd door aanhoudend geweld.
Volledig scherm
Beloetsjistan wordt al lang geteisterd door aanhoudend geweld. © EPA

Pakistaanse soldaten komen om in vuurgevecht

Bij een aanval op een veiligheidspost in het zuidwesten van Pakistan zijn vrijdag twee soldaten omgekomen in een vuurgevecht. Dat zegt het leger. Het incident, in de provincie Beloetsjistan, gebeurt nu islamitische militanten steeds meer aanslagen uitvoeren in het land. De militanten opereren vanuit Afghanistan.

1 reactie

 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Als China de oorzaak is omdat Afghanistan enkel interessant is als het ook over een zeehaven beschikt moet de wereld deze inmenging van China veroordelen en Pakistan in deze steunen voor die het grote plaatje ook zien en hun kernwapens in zetten om hun provincie te behouden. De enige doorgang voor Afghanistan naar de zee. Dit is geen religieuze strijd maar een oorlog om grond en macht. Dat de verenigde natie de nu bestaande grens bevestigen en onveranderbaar verklaren.
 1. “Gearresteerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspionageteam
  PREMIUM

  “Gearres­teerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspio­na­ge­team

  Een hacker die vijf jaar geleden in Nederland opgepakt werd, blijkt nu aan het hoofd te staan van ‘Sandworm’. Dat is het meest gevreesde Russische cyberspionageteam, opererend onder de vleugels van de militaire inlichtingendienst GROe. Dat belaagt de stroomvoorziening in Oekraïne, maar mengt zich ook in onderzoeken naar chemische wapens en doping in de sport. Bekijk hier hoe dat gebeurt en wat Jevgeni Serebrjakov (41) bij een Moskouse voetbalploeg deed.