De Afghaanse binnenlandminister Ahsan Iqbal overleefde de aanslag.
Volledig scherm
De Afghaanse binnenlandminister Ahsan Iqbal overleefde de aanslag. © REUTERS

Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken neergeschoten

De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken is neergeschoten. Een man opende het vuur toen minister Ahsan Iqbal een verkiezingsbijeenkomst bijwoonde in de provincie Punjab, bericht de Pakistaanse krant Dawn. 

 1. Haar van Oeigoeren uit Chinese kampen ‘zeer waarschijnlijk’ verwerkt in Nederlandse extensions

  Haar van Oeigoeren uit Chinese kampen ‘zeer waarschijn­lijk’ verwerkt in Nederland­se extensions

  Waarschijnlijk zijn er in Nederland extensions en pruiken te koop met haar dat onder dwang is afgenomen bij Oeigoeren, een islamitische bevolkingsgroep. Dit zou gebeuren in Chinese kampen in de regio Xinjiang. Zeker één Chinese haarfabrikant, die ook haar uit Xinjiang haalt, heeft meerdere vrachten mensenhaar naar Nederland geëxporteerd. Dit blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico voor de Groene Amsterdammer en LINDA.
 2. Ultraconservatieve regering Orbán kreeg al eerder af te rekenen met seksschandalen: ook deze mannen brachten partij in verlegenheid

  Ultracon­ser­va­tie­ve regering Orbán kreeg al eerder af te rekenen met seksschan­da­len: ook deze mannen brachten partij in verlegen­heid

  Hongaars Europarlementslid József Szájer (59) is niet de eerste die de ultraconservatieve regering van premier Viktor Orbán in verlegenheid brengt met een seksschandaal. Vorig jaar belandde ook de burgemeester van een van de grootste steden van het land in het oog van de storm, toen hij betrapt werd bij een orgie op een luxejacht. En de voormalige ambassadeur van Hongarije in Peru werd afgelopen zomer veroordeeld voor het bezit van kinderporno.
 1. Nieuw-Zeeland roept klimaatnoodtoestand uit: “Erkenning voor toekomstige generaties”

  Nieuw-Zee­land roept klimaat­nood­toe­stand uit: “Erkenning voor toekomsti­ge generaties”

  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft vandaag in het parlement de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. Ze noemde daarbij de klimaatverandering “een van de grootste uitdagingen van onze tijd”. Daarmee sluit Nieuw-Zeeland zich aan bij de ruim dertig andere landen die eerder al dergelijke noodtoestand afgekondigden. Binnen vijf jaar, in 2025, moet de overheid er volledig klimaatneutraal zijn.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken