De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.
Volledig scherm
De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai. © afp

Pakistaanse geleerde gearresteerd nadat hij Nobelprijswinnares Malala Yousafzai met dood bedreigt

Een extreemreligieuze Pakistaanse geleerde is gearresteerd nadat hij de Nobelprijswinnares Malala Yousafzai met de dood had bedreigd. De man, Sardar Ali, zou het niet eens zijn met enkele uitspraken die Yousafzai over het huwelijk had gedaan. “Malala droomt ervan om de premier van Pakistan te worden, maar ze promoot onzedelijkheid”, zei Ali tegen enkele studenten tijdens een hoorcollege in de stad Lakki Marwat. Daaraan voegde hij toe dat hij Yousafzai zou opblazen tijdens een zelfmoordaanval als ze naar het land zou terugkeren. 

 1. Voormalig Brits parlementsvoorzitter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conservatieven zijn uitgegroeid tot populistische, soms xenofobe partij”
  8

  Voormalig Brits parlements­voor­zit­ter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conserva­tie­ven zijn uitge­groeid tot populisti­sche, soms xenofobe partij”

  John Bercow heeft de Britse Conservatieven verlaten en is overgestapt naar Labour. Bercow raakte tijdens de brexit-saga bij het grote publiek bekend als de parlementsvoorzitter die de woelige debatten moest leiden. Heel vaak riep hij “Order, order!" om het House of Commons in het gelid te krijgen. Bercow zat hoegenaamd niet op de lijn van de harde brexiteers uit zijn toenmalige partij.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!