Passagiers maken foto’s terwijl ze van hun cruise genieten.
Volledig scherm
Passagiers maken foto’s terwijl ze van hun cruise genieten. © AP

Paaslockdown in Italië, maar op zee genieten toeristen van cocktails aan het zwembad tijdens cruise

Vanaf zaterdag geldt een driedaagse paaslockdown in heel Italië. Maar op zee genieten gasten van de vakantiesfeer aan boord van een cruiseschip. Het contrast kan niet groter zijn.

5 reacties

 • philippe vincke

  2 weken geleden
  Niet meer of minder dan een luxe gevangenis voor 1 week.
 • Peter Van de Velde

  2 weken geleden
  Dit is goed op te volgen...het grote gevaar bij deze schepen is dat alle kajuiten geventileerd worden door airco's met gedeeltelijke recirculatie. Bovendien is elk compartiment met elkaar verbonden en hebben afzonderlijke kajuiten voor eventuele positief getesten geen enkele zin. In afzondering geplaatst worden is onmogelijk op een cruiseschip, tenzij een tent op het dek plaatsen.
 • MUYLAERT LIEVEN

  2 weken geleden
  Als er daar 1 pos test dan blijft die boot zeker 1 maand dobberen op de zee. En dan gaan de berichten komen van de passagiers .... Nu ik gun deze mensen van harte hun vakantie en hoop voor hen dat alles goed verloopt . Zij hebben ook gewerkt voor deze vakantie 👍
 • Eric Van de Wynkele

  2 weken geleden
  Jaloezie voert hoogtij. Ik heb geen probleem dat mensen welverdiende vakantie genieten.
 • Robert Vranken

  2 weken geleden
  Moeten we nu echt zoals in China iedereen gaan controleren? Waarschijnlijk wel, we vragen erom want zo krijgen we dit virus nooit klein in Europa.
 1. Vier op de tien Belgen willen deze zomer naar het buitenland, maar kan dat ook? Steven Van Gucht blikt vooruit
  PREMIUM

  Vier op de tien Belgen willen deze zomer naar het buitenland, maar kan dat ook? Steven Van Gucht blikt vooruit

  Deze zomer willen vier op de tien Belgen op vakantie buiten de landsgrenzen. Dat blijkt uit de vakantiebarometer van mobiliteitsorganisatie Touring. Toch zijn de meeste reislustigen nog voorzichtig, want amper een kwart van hen heeft al een verblijf geboekt. “Iedereen wacht af, maar we hopen dat er deze zomer eindelijk een einde komt aan onze lockdown die al meer dan een jaar duurt”, klinkt het bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Wij vroegen aan viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) hoe realistisch het is om deze zomer op reis te gaan, of dat met het vliegtuig kan en waar je moet op letten om geen corona op te lopen.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip
  Play
  Royalty
  7

  Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip

  Vandaag werd er afscheid genomen van prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth, die vorige week op 99-jarige leeftijd overleed. De uitvaart in St. George’s Chapel op Windsor Castle vond plaats in een klein gezelschap van zo’n dertig mensen. De dienst verliep volledig zoals gepland. Harry en William, de figuren die de meeste controverse hadden kunnen veroorzaken, bleven gedurende de hele dienst gescheiden.
 3. Vliegen na corona: dit heeft luchtvaartsector in petto

  Vliegen na corona: dit heeft luchtvaart­sec­tor in petto

  Het is een moeilijke periode voor de luchtvaart door de coronapandemie, maar met de vaccinatiecampagne die stilaan op stoom komt, kunnen we weer beginnen dromen van reizen. Het is voor velen onder ons immers al lang geleden dat we de binnenkant van een vliegtuig nog gezien hebben. Dankzij de bekroonde ontwerpen van de ‘Crystal Cabin Awards’ kunnen we alvast een glimp opvangen van hoe een toekomstig vliegtuiginterieur er kan uitzien. Deze innovatieve concepten zijn veelbelovend.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"