Somaliërs die uit door droogte geteisterde streken zijn gevlucht, zitten samen in een vluchtelingenkamp in Mogadishu. Volgens Oxfam dreigen wereldwijd 263 miljoen mensen dit jaar in extreme armoede terecht te komen. Foto van februari dit jaar.
Volledig scherm
Somaliërs die uit door droogte geteisterde streken zijn gevlucht, zitten samen in een vluchtelingenkamp in Mogadishu. Volgens Oxfam dreigen wereldwijd 263 miljoen mensen dit jaar in extreme armoede terecht te komen. Foto van februari dit jaar. © AP

Oxfam: "Meer dan 260 miljoen mensen dreigen in extreme armoede te vervallen"

Volgens Oxfam dreigen wereldwijd 263 miljoen mensen dit jaar in extreme armoede terecht te komen, bovenop de 600 miljoen extreme armen vandaag. Dat is het gevolg van de coronapandemie, de toenemende ongelijkheid in de wereld en de stijgende voedselprijzen, zegt de ngo.

  1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
    Tweakers

    De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

    Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.