Een toerist aan de Brandenburger Tor in Berlijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een toerist aan de Brandenburger Tor in Berlijn. © Photo News

OVERZICHT. Zo staan onze buurlanden ervoor in hun strijd tegen coronavirus

Niet alleen in ons land gaan de coronacijfers opnieuw de hoogte in, ook in enkele van onze buurlanden worden weer meer besmettingen vastgesteld. In Frankrijk werden afgelopen weekend zelfs recordcijfers opgetekend. Een overzicht van hoe de landen rondom ons ervoor staan. En wat ze doen (of net níét doen) om het virus te counteren.

 1. Nederlandse onderzoekers: "Tweede besmetting met coronavirus kan binnen jaar"

  Nederland­se onderzoe­kers: "Tweede besmetting met coronavi­rus kan binnen jaar"

  Mensen die besmet zijn geweest met een coronavirus, kunnen binnen een jaar opnieuw besmet raken met datzelfde virus. Onderzoekers van de Nederlandse instelling Amsterdam UMC hebben ontdekt dat het vaak "alarmerend kort" duurt voordat mensen een tweede keer besmet raken met de coronavirussen die voor de uitbraak van het huidige virus bekend waren. Ze noemen het waarschijnlijk dat voor het 'nieuwe' coronavirus SARS-CoV-2 exact hetzelfde geldt.
 2. Virologen maken zich zorgen: “We moeten stoppen met verspreiding van het virus te minimaliseren”

  Virologen maken zich zorgen: “We moeten stoppen met versprei­ding van het virus te minimalise­ren”

  De cijfers van het aantal besmettingen met Covid-19 zijn opnieuw exponentieel aan het stijgen, waardoor het bijzonder gevaarlijk is het coronavirus te minimaliseren. Dat heeft infectiologe Erika Vlieghe (UAntwerpen) maandag gezegd in De Ochtend op Radio 1. "We moeten erkennen dat er een probleem is." Dat vindt ook viroloog Marc Van Ranst. “Ik denk dat we ons om verschillende redenen zorgen maken”, zegt hij in een videogesprek met onze redactie.
 3. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas