Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images

OVERZICHT. Van volledige lockdown tot versoepelingen die doen dromen: zo staat jouw favoriete vakantieland ervoor

Sinds het reisverbod is opgeheven, koesteren velen weer de hoop om naar hun favoriete bestemming te reizen. De coronasituatie in de vakantielanden verschilt danig. Daar waar sommige bestemmingen weer een strenge lockdown afkondigen, schuiven andere landen al een datum naar voor om weer voluit toeristen te ontvangen. Wat is waar allemaal mogelijk? En welke regels gelden er? We zetten alle nieuwste ontwikkelingen op een rij. 

11 reacties

 • pascale pierard

  2 weken geleden
  Dirk Dufour denkt blijkbaar alleen aan strandvakantie. Er zijn ook andere bestemmingen, die alleen tot september bereikbaar zijn -bergen en poolgebieden-, bestemmingen die ook veel veiliger zijn. En niet iedereen kan vakantie nemen wanneer hij/zij wil. Of misschien iedereen tegelijk?
 • anja termote

  2 weken geleden
  Voor alle duidelijkheid. Vele regio's zijn geel gekleurd in Italië (niet alleen provincia) maar per provincie in je regio zijn er wel nog tal van rode spots. Niet zo evident als het lijkt. Hopelijk houdt iedereen , ook toerisme, zich aan de regels.
 • Luc Verhaegen

  2 weken geleden
  Zal geen eurocent opmaken hier
 • Dirk D'hont

  2 weken geleden
  Toevallig worden veel regio’s plots geel...
 • Dirk Dufour

  2 weken geleden
  Blijkbaar zijn er mensen die het niet beseffen hoe ziek je ervan kan worden ,is het nu zo erg om later op het jaar met vakantie te gaan als iedereen gevaccineerd is. Huidkanker kan je hier ook oplopen hoef je niet voor naar zonnige oorden te reizen en je medemens in gevaar brengen
 1. Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?
  Play

  Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?

  Het conflict tussen Joden en Palestijnen in Israël is de voorbije dagen gevaarlijk geëscaleerd. Zo kwamen twee Israëlische vrouwen om door raketaanvallen vanuit de Gazastrook. Het Israëlische leger heeft als vergelding zeker 140 keer doelen in de Gazastrook aangevallen, waarbij 26 doden vielen. Waarom flakkert het geweld opnieuw op? Waar draait de kern van het conflict eigenlijk om? En zijn we op weg naar een nieuwe ‘intifada’, een Palestijnse volksopstand? VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers legt de situatie uit in twee minuten.
 2. Deze zomer op vakantie met een mobilhome? Zo kan u ervoor lenen
  Sparen

  Deze zomer op vakantie met een mobilhome? Zo kan u ervoor lenen

  Er is geen geknipter reisvervoer in coronatijden dan de mobilhome. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije