Reizigers die terugkeren van vakantie worden op Eindhoven Airport gecontroleerd op hun coronabewijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Reizigers die terugkeren van vakantie worden op Eindhoven Airport gecontroleerd op hun coronabewijs. © ANP

OVERZICHT. Van lockdowns, geen kappersbezoek en monsterboetes tot vliegverbod: deze landen leggen zware beperkingen op aan ongevaccineerden

Wereldwijd woedt de discussie volop of er specifieke maatregelen moeten komen voor ongevaccineerden. Heel wat landen hebben al beperkingen opgelegd aan mensen die het vaccin weigeren. Een overzicht.

  1. Patiënt met hersentumor die op laatste moment van operatietafel gehaald werd, ging vorige week onder het mes: “Geef de moed nooit op, de artsen doen hun uiterste best”
    PREMIUM
    Herentals

    Patiënt met hersentu­mor die op laatste moment van operatieta­fel gehaald werd, ging vorige week onder het mes: “Geef de moed nooit op, de artsen doen hun uiterste best”

    Guy van Rompaey, de man uit de Herentalse deelgemeente Noorderwijk die eind oktober op het laatste moment van de operatietafel gehaald werd omdat zijn operatie niet kon doorgaan, is ondertussen onder het mes geweest en stelt het goed. De hersenoperatie van de 58-jarige man werd afgeblazen omdat er te weinig plaats was op Intensieven Zorgen in UZ Leuven. “De dokters in het ziekenhuis hebben prima werk geleverd. Zij kunnen aan de hele toestand met het uitstellen van operaties weinig tot niets doen”, vertelt de man.