Een man loopt langs een verwoest flatgebouw in Marioepol.
Volledig scherm
Een man loopt langs een verwoest flatgebouw in Marioepol. © REUTERS

OVERZICHT. Kremlin: “Alleen kernwapens bij existentiële dreiging” - Nieuwe onderhandelingen van start in Turkije

Vandaag komen Oekraïense en Russische delegaties in Turkije bijeen voor een nieuwe onderhandelingsronde. Het Kremlin laat weten dat Rusland alleen kernwapens zal inzetten als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden zegt dan weer geen beleidswijziging van de VS te hebben aangekondigd toen hij zaterdag stelde dat de Russische president Poetin “niet aan de macht kan blijven”.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VS: “Geen terugtrekking Russen bij Kiev, maar verplaatsing” - Moskou: “Reductie krijgshandelingen is geen wapenstilstand”

  LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VS: “Geen terugtrek­king Russen bij Kiev, maar verplaat­sing” - Moskou: “Reductie krijgshan­de­lin­gen is geen wapenstil­stand”

  Vandaag komen Oekraïense en Russische delegaties in Turkije bijeen voor een nieuwe onderhandelingsronde. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens zal inzetten als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden zegt dan weer geen beleidswijziging van de VS te hebben aangekondigd toen hij zaterdag stelde dat de Russische president Poetin “niet aan de macht kan blijven”. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.