AP
Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. In deze Europese landen gaat het helemaal verkeerde richting uit met coronacijfers

Ondanks de nieuwe en besmettelijker varianten van het coronavirus kunnen de meeste Europese landen stabiele tot zelfs goede coronacijfers voorleggen. Het aantal besmettingen blijft er min of meer op hetzelfde niveau of neemt er zelfs af. Twee landen springen er evenwel uit in negatieve zin. In Portugal en Spanje gaan de curves momenteel steil de hoogte in. 

20 reacties

 • JEAN BERTENS

  1 jaar geleden
  En daar gaan we weer.maak er maar weer een wedstrijd van met een wisselbeker .
 • Baldr VanHoek

  1 jaar geleden
  We missen nu al de opvolging van de doden na vaccinaties in dagen en maanden. Gaan ze die ook alweer vergeten onder het kopje: normaal?
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Binnenkort weer vakantie en wonder bij wonder gaan dan net de cijfers heel goed zijn, een maal de centen binnen begint het weer, en wonder bij wonder zijn er bij ons dan meer besmetten mensen.
 • Dirk Saenen

  1 jaar geleden
  @Juliette Francois : neen hoor; allemaal landen die dachten dat feest vieren tijdens oud en nieuw geen kwaad kon.
 • Nicole Dufait

  1 jaar geleden
  Amai, die hebben nog maar dat aantal vaccins toegediend? Dus al 12,5% van de bevolking is gevaccineerd? Veel beter dan de Belgen dus!
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”
  Play

  Tot 43 graden in Spanje en ook komende dagen blijft het warm: “Zo vroeg op het jaar zijn we deze hitte niet gewend”

  In het zuiden van Spanje worden de volgende dagen maar liefst temperaturen rond 43 graden Celsius verwacht. Extreme temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat vertelt ook Francois de Rooij, een Vlaming die in Málaga woont: “Het is in de schaduw momenteel al 36 tot 38 graden, dus we vrezen voor wat er nog zal komen in de zomer.” Het is overdag dan ook essentieel om verkoeling te zoeken. “Daarom proberen we zoveel mogelijk fysieke arbeid te vermijden”, vertelt Francois.
 1. Rekenrecord: derdemachtswortel getal van 36 cijfers uitgerekend
  4

  Rekenre­cord: derde­machts­wor­tel getal van 36 cijfers uitgere­kend

  Gewapend met slechts pen, papier en zijn eigen brein is de 82-jarige Nederlander Willem Bouman uit Alphen aan den Rijn erin geslaagd een bijzonder moeilijke rekensom op te lossen. Hij berekende de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers. Hij had daar 8 minuten en 46 seconden voor nodig. Bouman deed dat zaterdag op de open dag van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), en volgens de universiteit is Bouman de eerste die dit ooit heeft gepresteerd.
 2. Exact één jaar geleden ging Wuhan in lockdown. Hoe verging het de stad sindsdien?

  Exact één jaar geleden ging Wuhan in lockdown. Hoe verging het de stad sindsdien?

  Exact een jaar geleden maakte de wereld voor het eerst kennis met een lockdown. Wuhan ging op slot nadat er in China zeventien doden gevallen waren als gevolg van een mysterieus virus. De berichten zouden vanaf dan alleen maar alarmerender worden, maar hoe is het de stad zelf sindsdien vergaan? Spoiler alert: na elf weken was het ergste leed al geleden. Nu bruist de metropool, krioelen de winkelstraten van het volk en dansen zwetende lijven dicht op elkaar geplakt in discotheken. Zonder mondmasker soms, alsof corona nooit bestaan heeft...