Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. In deze Europese landen gaat het helemaal verkeerde richting uit met coronacijfers

Ondanks de nieuwe en besmettelijker varianten van het coronavirus kunnen de meeste Europese landen stabiele tot zelfs goede coronacijfers voorleggen. Het aantal besmettingen blijft er min of meer op hetzelfde niveau of neemt er zelfs af. Twee landen springen er evenwel uit in negatieve zin. In Portugal en Spanje gaan de curves momenteel steil de hoogte in. 

20 reacties

 • JEAN BERTENS

  4 weken geleden
  En daar gaan we weer.maak er maar weer een wedstrijd van met een wisselbeker .
 • Baldr VanHoek

  1 maand geleden
  We missen nu al de opvolging van de doden na vaccinaties in dagen en maanden. Gaan ze die ook alweer vergeten onder het kopje: normaal?
 • Jules Vermeers

  1 maand geleden
  Binnenkort weer vakantie en wonder bij wonder gaan dan net de cijfers heel goed zijn, een maal de centen binnen begint het weer, en wonder bij wonder zijn er bij ons dan meer besmetten mensen.
 • Dirk Saenen

  1 maand geleden
  @Juliette Francois : neen hoor; allemaal landen die dachten dat feest vieren tijdens oud en nieuw geen kwaad kon.
 • Nicole Dufait

  1 maand geleden
  Amai, die hebben nog maar dat aantal vaccins toegediend? Dus al 12,5% van de bevolking is gevaccineerd? Veel beter dan de Belgen dus!
 1. Baanbrekende uitspraak: voor het eerst in Europa Syriër veroordeeld voor misdaden van Assad-regime

  Baanbreken­de uitspraak: voor het eerst in Europa Syriër veroor­deeld voor misdaden van As­sad-re­gime

  De rechtbank in het Duitse Koblenz heeft de Syrische asielzoeker Eyad al-G. vanmorgen tot 4,5 jaar cel veroordeeld. De Syriër hielp in 2011 bij het neerslaan van een demonstratie in Damascus, waarna de arrestanten werden afgevoerd naar een gevangenis die berucht was vanwege martelingen. Het is voor het eerst in Europa dat een medewerker van de regering Assad voor de misdaden van het regime wordt veroordeeld.
 2. Is de Zuid-Afrikaanse variant gevaarlijker? En werken de vaccins er wel tegen? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoorden de belangrijkste vragen
  PREMIUM

  Is de Zuid-Afrikaanse variant gevaarlij­ker? En werken de vaccins er wel tegen? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoor­den de belangrijk­ste vragen

  In Oostende is de Zuid-Afrikaanse versie van het coronavirus goed aan het circuleren. Het is een variant waar we nog erg weinig over weten, maar waar we toch heel bang voor zijn. Hoe komt dat? Is deze mutant nóg besmettelijker dan de Britse? Klopt het dat ons immuunsysteem er minder goed tegen werkt? Virologen Steven Van Gucht en Piet Maes beantwoorden de belangrijkste vragen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch