Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Hoe reageren andere Europese landen op slechte coronacijfers? Scholen openhouden of sluiten?

De scholen in ons land blijven open. Er komen wel extra omkaderende maatregelen om de periode tot de paasvakantie te overbruggen, nu de coronacijfers weer snel de hoogte ingaan (mét de scholen als belangrijkste besmettingshaard). Hoe pakken andere Europese landen de moeilijke kwestie van onderwijs in het licht van stijgende cijfers aan? Waar zijn de scholen gesloten? Waar blijven ze open? Een overzicht. 

14 reacties

 • Tony Pauwels

  3 weken geleden
  En men is er zelfs fier op dat de scholen ondanks alles open blijven. Dat betekent dat je het virus in kaart speelt want dat betekent veel volk op één plaats, met lekker veel uitwisseling, om dan de thuisbubbel te gaan infiltreren. En vanuit de thuisbubbel naar de werkbubbel en zo is Europa één grote bubbel, maar ene die wel gecontamineerd is... Mooi werk!
 • Elle Devee

  3 weken geleden
  En als Europa nu eens werk maakte van een gezamenlijke aanpak. Overal alles dicht. Een korte en krachtige aanpak.
 • Lisa Carpentier

  3 weken geleden
  Scholen dicht, gezondheid gaat voor alles. Geef afstandsonderwijs. Niks inhalen tijdens zomer, kinderen hebben ook vakantie nodig. Als ze nu op schooluitstap kunnen gaan, en teken- en sportlessen kunnen geven, kunnen ze die tijd beter benutten voor inhaallessen.
 • DIRK VAN DESSEL

  3 weken geleden
  Sluiten, zodat de kinderen eindelijk meer tijd krijgen om te spelen !
 • Jos Mardig

  3 weken geleden
  En dat komt Marc vd Poel, omdat een epidemie een natuurlijk verloop heeft, en een lockdown dat verstoort. De lockdown triggert het virus om te muteren. Wanneer je dus de cijfers met een harde lockdown aanpakt, dalen de cijfers snel en sterk, maar blijven ze hoger hangen. Als je dan versoepelt, schiet de boel pijlsnel de hoogte in door de mutaties. Ik niet uitgevonden, woorden van MVR, die nu roept om een harde lockdown. Kan er nog iemand volgen?
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Nederland-België: 458 - 0. Noorderburen moéten uit hun kot komen van overheid voor testevents, wij blijven achter
  PREMIUM
  38

  Nederland-Bel­gië: 458 - 0. Noorderbu­ren moéten uit hun kot komen van overheid voor testevents, wij blijven achter

  Nog deze maand april zullen in Nederland 458 evenementen voor in totaal 218.474 bezoekers worden georganiseerd. Zo wil de Nederlandse overheid experimenteren met toegangstesten voor attractieparken, cultuurvoorstellingen en voetbalmatchen. Een schril contrast met ons land, waar welgeteld 0 testevents gepland staan. Maar wat niet is, kan misschien nog komen: “De matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal lijkt ons een ideale gelegenheid hiervoor, met grote schermen op pleinen.”
 3. Grote bezorgdheid bij Frank Vandenbroucke: “Dit weekend klein ziekenhuis gevuld met coronapatiënten”

  Grote bezorgd­heid bij Frank Vandenbrou­c­ke: “Dit weekend klein ziekenhuis gevuld met coronapa­tiën­ten”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke noemt de maatregelen die de ministers van Onderwijs hebben voorgesteld "interessant en belangrijk". Tegelijk toont de Vooruit-minister zich "zeer ongerust over wat er aan het gebeuren is". Als we de scholen opnieuw willen heropenen na de paasvakantie en de horeca willen heropenen, dan moeten we volgens Vandenbroucke "alles uit de kast halen". Dat heeft hij gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren