Standbeelden werden gesloopt, films tijdelijk offline gehaald en ook de sportwereld bleef niet onberoerd voor de dood van George Floyd.
Volledig scherm
Standbeelden werden gesloopt, films tijdelijk offline gehaald en ook de sportwereld bleef niet onberoerd voor de dood van George Floyd. © AFP

OVERZICHT. Hoe de dood van George Floyd heeft geleid tot al heel wat veranderingen

Gisteren was het exact een maand geleden dat de ongewapende zwarte man George Floyd (46) in de VS om het leven kwam door een gewelddadige politieactie van een blanke agent. De (wereldwijde) protestbeweging die daarop ontstond, heeft al heel wat veranderingen doorgedrukt. Van Amerika tot Groot-Brittannië en in uiteenlopende terreinen: een overzicht.

1 reactie

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  GWTW verheerlijkt de slavernij niet. In die film (1939) werd er net gebroken met de steriotiepen: een exslaaf redt de heldin, de huismeid drinkt borrels met de baas en krijgt van hem dure onderrokken ... De actrice Hattie McDaniel kreeg als eerste Afro-Amerikaanse een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Een disclaimer is oké voor wie de film en het boek niet snapt.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.