Een 96-jarige bewoonster van een rusthuis in Guadalajara in Spanje krijgt het vaccin, zo was op de nationale televisie te zien.
Volledig scherm
Een 96-jarige bewoonster van een rusthuis in Guadalajara in Spanje krijgt het vaccin, zo was op de nationale televisie te zien. © REUTERS

OVERZICHT. Deze EU-landen beginnen vandaag met vaccineren

Een groot aantal landen binnen de Europese Unie begint vandaag met het vaccineren van burgers tegen het coronavirus. In Duitsland, Hongarije en Slovakije werden zaterdag al de eerste vaccins toegediend.

12 reacties

 • Franc saas

  1 maand geleden
  bij ons duurt dat langer , wij lopen weer eens achter en dat is toch normaal ,enfin ben al blij dat het één dezer dagen zal gebeuren ...het komt omdat we 8-9 ministers van volks gezondheid hebben , ze moeten dat aal elkaar vragen en ze verstaan elkaar soms niet wegens de taal Nederlands en Frans .
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  In Tsjechië heeft de president zich als eerste aangeboden om twijfels bij de bevolking weg te nemen. Ik zou dat ook graag hier zo zien : voor mij eerst graag al degenen die zich "belangrijk" voelen en staan te springen.
 • Sjonny Martero

  1 maand geleden
  Scholen zouden op enkele dagen tijd kunnen worden ingeënt. Grote bedrijven eveneens. Alles ter plaatse. Het gaat niet over wie. Het gaat over zoveel mogelijk op korte tijd. Ongeacht leeftijd. Logisch toch? Of...hebben ze er echt niet genoeg op tijd besteld? Het zal wel weer zoiets zijn.
 • Georges Vande Velde

  1 maand geleden
  Wat een start ? Het word gebruikt om nog wat meer de show te verzorgen. Wanneer gaat men ophouden en serieus werk maken van de vaccinaties in plaats an mediashows te verzorgen ! Corona wordt door de politiek misbruikt , zoals alles misbruikt word voor hun eigen gewin.!
 • Peter Jacobus

  1 maand geleden
  Wat een start, 9750 dosissen. Moesten ze zeggen 9 750 000 dosissen dan zouden we kunnen hopen .
 1. Protest tegen avondklok in Nederland ontspoort: betogers steken teststraat in brand, jongeren keren zich tegen politie

  Protest tegen avondklok in Nederland ontspoort: betogers steken teststraat in brand, jongeren keren zich tegen politie

  De Nederlandse gemeente Urk, politie en het openbaar ministerie laten weten "zeer verontwaardigd te zijn over de gebeurtenissen" van gisterenavond in de gemeente. "Vanavond was een groep relschoppers actief die de rust op Urk verstoorde. Met een gedrag waar geen woorden aan kunnen worden gegeven. Van het gooien van vuurwerk en stenen tot aan het vernielen van politieauto's en met als dieptepunt het in de brand steken van de testlocatie", schrijven ze in een persbericht. Ook op een aantal andere plekken in Nederland was het onrustig, in totaal werden zestien mensen aangehouden. Gisteren was bij onze noorderburen voor het eerst de avondklok van kracht.
 2. Wanneer bent u aan de beurt? Al uw vragen over de vaccinatie beantwoord: “Als het meezit zijn tegen de zomer 5 miljoen Belgen gevaccineerd”
  PREMIUM

  Wanneer bent u aan de beurt? Al uw vragen over de vaccinatie beantwoord: “Als het meezit zijn tegen de zomer 5 miljoen Belgen gevacci­neerd”

  Maandag wordt een historische dag: dan zullen in drie woon-zorgcentra in ons land de allereerste coronavaccins worden toegediend. Maar wat zijn nu precies de aandachtspunten bij die eerste vaccinaties? En hoe wordt bepaald wanneer andere rusthuizen aan de beurt zijn? Mogen zij opnieuw de deuren openen als iedereen gevaccineerd is? En wanneer zijn 65-plussers en kerngezonde Belgen aan de beurt? Vier experts van de taskforce vaccinatiestrategie beantwoorden 18 prangende vragen.
 1. Exact één jaar geleden ging Wuhan in lockdown. Hoe verging het de stad sindsdien?

  Exact één jaar geleden ging Wuhan in lockdown. Hoe verging het de stad sindsdien?

  Exact een jaar geleden maakte de wereld voor het eerst kennis met een lockdown. Wuhan ging op slot nadat er in China zeventien doden gevallen waren als gevolg van een mysterieus virus. De berichten zouden vanaf dan alleen maar alarmerender worden, maar hoe is het de stad zelf sindsdien vergaan? Spoiler alert: na elf weken was het ergste leed al geleden. Nu bruist de metropool, krioelen de winkelstraten van het volk en dansen zwetende lijven dicht op elkaar geplakt in discotheken. Zonder mondmasker soms, alsof corona nooit bestaan heeft...
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen