AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. De dodelijkste schietpartijen op scholen in de recente geschiedenis van de VS

Een 18-jarige schutter heeft op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas zeker negentien kinderen en twee volwassenen doodgeschoten. Schietpartijen gebeuren regelmatig in Amerikaanse scholen. Een overzicht van de meest dodelijke in de recente geschiedenis van de VS

6 reacties

 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Eugene DE WITTE, zeker een belangrijk punt. Ik zie geen probleem met het aanschaffen van vuurwapens (onder vergunning), zolang de burger maar opgeleid wordt verantwoordelijk ermee om te gaan en er juiste opvolging is in geval van psychologische problemen. Geen van beiden zijn van toepassing voor de modale Amerikaan, wapens zijn vaak een statussymbool of om mee uit te pakken en psychologische zorg is geen prioriteit, vandaar dat wanneer iemand doorslaat het vaak dramatische gevolgen heeft.
 • Eugène DE WITTE

  2 maanden geleden
  Zijn (vuur-)wapens wel het echte probleem in Amerika ? Enig opzoekingswerk leert ons dat : - Eén op vier Zwitsers een vuurwapen heeft; - er gemiddeld 34,7 vuurwapens zijn per 100 Canadezen; - van 1,6 miljoen Finlanders er 650.000 geregistreerde vuurwapenbezitters zijn; - en dat er 120 vuurwapens zijn per 100 Amerikanen In Zwitserland, Finland en Canada ligt het misdaadcijfer met vuurwapens niet hoger dan bij ons. Voer voor wetenschappers, niet voor paniekzaaiers !
 • Suzanne D'Hooghe

  2 maanden geleden
  Amendment 2 van de US Constitutie heeft eigenlijk niets te maken met de toelating aan burgers wapens te dragen of te bezitten. Het doelt op het feit dat, vooraleer de USA een officieel/nationaal leger had, de mannen konden opgeroepen worden om het terrein, het land of de Staat te verdedigen en zich daarbij dus wapens mochten verschaffen. Het doelt dus niet op burgers per se, of op de toelating tegenwoordig wapens te bezitten.
 • Peggy Heeren

  2 maanden geleden
  Iemand die zo iets van plan is ,vindt altijd wel een wapen .
 • hugo van der speeten

  2 maanden geleden
  Geweldig Amerika ,het vreedzaamste en gelukkigste land ter wereld als je geld hebt.
 1. Na Israëlische aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: 
Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond
  Update

  Na Israëli­sche aanval op Gaza waarbij 31 doden vielen: Egypte meldt mogelijk bestand vanaf vanavond

  Israël stemt in met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Dat meldt een veiligheidsbron. Het is nu nog wachten op een Palestijnse reactie. “Aan Israëlische kant heeft men de wapenstilstand aanvaard”, zei een Egyptische ambtenaar, zonder details te geven over het tijdschema voor de wapenstilstand. De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over het geweld in de Gazastrook