AFP
Volledig scherm
© AFP

Overvolle opvangcentra op Griekse eilanden: regering wil meer vluchtelingen naar vasteland overbrengen

BuitenlandOm de overvolle vluchtelingenkampen op de Oost-Egeïsche Eilanden te ontlasten, wil de Griekse regering meer vluchtelingen overbrengen naar het vasteland. Dat heeft de Griekse minister voor Migratie Dimitris Vitsas vandaag op het eiland Lesbos gezegd. Tegen september moet het aantal migranten en vluchtelingen teruggebracht worden tot voorziene opvangcapaciteit van de opvangcentra, aldus Vitsas.

3 reacties

 • Gilbert Haelewyn

  3 jaar geleden
  Dat is allemaal georganiseerd. Veel woorden maar de daden gaan in de andere richting.
 • Patrick Vandeputte

  3 jaar geleden
  De EU beloofde 3 jaar geleden al méér mensen, méér middelen en méér materiaal. Dat is er nog altijd niet. En dan stellen dat de Griekse administratie traag is. Maar van de vele lokale ondernemers die failliet gaan of hun boeltje mogen sluiten omdat touroperators al een aantal jaren minder toeristen overvliegen naar o.a. Lesbos, daar liggen ze bij de EU niet wakker van.
 • Bea Blunty

  3 jaar geleden
  Lap en eens op het vasteland zullen de aantallen snel dalen want die willen uiteraard allemaal richting West-Europa! Kan Griekenland ons garanderen dat dit niet gaat gebeuren? En waarom wordt Griekenland niet geholpen om de huidige opvang menswaardiger te maken? Uiteraard niet door de Grieken geld te geven, we weten allemaal dat het dan nooit terecht zal komen!
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil