Veel winkelende mensen in Zürich
Volledig scherm
Veel winkelende mensen in Zürich © REUTERS

Overtuigende kentering in coronacijfers zonder lockdown: zo heeft Zwitserland dat verwezenlijkt

Ondanks de forse toename van het aantal coronabesmettingen tijdens de tweede golf was een lockdown in Zwitserland niet aan de orde. De intensivecareafdelingen lagen vol en in sommige kantons waren er geen bedden meer vrij. Maar nu dalen de cijfers weer - en de steun voor de strategie van de Zwitserse regering groeit.

51 reacties

 • Jan Mertens

  8 maanden geleden
  Mochten ze de horeca gecontroleerd open houden in ruil voor een avondklok om 22 uur, het zou geen verschil maken met nu.
 • Alex Millian

  8 maanden geleden
  Nu zullen alle ongeschoolden die aan de drank zitten zeggen: dat moesten wij ook doen! onze politiek snapt er niets van! blablablabla! Alleen zijn Zwitserse mensen slim en niet alcoholverslaafd, laat staan dat zij wegens vinden om maatregelen te ontwijken zoals wij er kampioen in zijn, net zoals geld versluizen naar buitenland... Stop met boeren te vergelijken met anderen. België is een andere mouw...
 • Jean-Pierre Vercruysse

  8 maanden geleden
  Zwitserland is steeds een goed georganiseerd land geweest en is het ook nu. Heb zelf familie van oorsprong Zwitserland gehad en zeer aangenaam. Vermits zij niet in grote organisaties zoals Europese uni of andere kunnen zij verder werken. En zelfs met de verschillende talen! Zwitsers Duits, wat Italiaans en ook Frans!
 • Bart De Graeve

  8 maanden geleden
  Zwitsers zijn veel meer gedisciplineerd dan de gemiddelde Belg. En ze hebben een veel groter correctheid en rechtvaardigheidsgevoel. De sociale controle is enorm, het gezegde is dat er 7 miljoen politieagenten wonen. Een wildvreemde uit de buurt stond bij ons aan de deur om te melden dat we wel onze oprit sneeuwvrij moesten houden. Een collega kreeg na 11 uur politie aan de deur voor geluidsoverlast, de klagers waren buren die net ervoor op het feestje waren!
 • Pé Gevers

  8 maanden geleden
  Steeds meer en meer begin ik te denken dat een lockdown niet de echte oplossing is. We moeten voor onszelf zorgen en de besmetting zit hem niet enkel in het menselijk contact maar ook in het indirect contact. Besmetten via besmette materialen, deurklinken, leuningen, de straat zelf, en de lucht. Van verschillende mensen verneem ik, onrechtstreeks, dat ze zeer goed opgelet hebben en niet weten waar ze de besmetting opgelopen hebben. Vernevel ontsmettingsmiddel in de steden en centra van de dorpen
 1. Besloten afscheid van Peter R. de Vries: “Het was een perfecte dienst”

  Besloten afscheid van Peter R. de Vries: “Het was een perfecte dienst”

  Daags na de publieke plechtigheid is vandaag in het Amsterdamse theater Carré besloten afscheid genomen van de vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries. Aanwezigen spreken van een “ingetogen” en “stil makende” dienst. Er waren bijna vijfhonderd genodigden aanwezig, met naast familieleden ook veel vrienden en collega's uit het televisievak en mensen die hij jarenlang heeft bijgestaan als verslaggever.